“Zillion”: eerste teaser beschikbaar, en in Antwerpen gaan de deuren nog eenmaal open

Voor wie na het zien van de teaser de benen niet kan stilhouden en de booming nineties en zijn clubleven wil herbeleven, is er goed nieuws: ter gelegenheid van de filmrelease, herrijst Zillion 25 jaar na haar opening nog een laatste keer uit haar as om fans van het eerste en laatste uur een onvergetelijke nacht te bezorgen in Vlaanderens beruchtste discotheek met Zillion, The Club–Relive The Hype.

De Antwerpse Waagnatie krijgt zo op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober een Zillion-metamorfose die Antwerpen op zijn grondvesten zal doen daveren. (Her)beleef de gloriedagen van de Zillion grootser dan ooit tevoren, met nog meer licht, vuurwerk, confetti, acts… Zillion, The Club is een organisatie van FOU 69 (a.k.a. Frank Verstraeten), in samenwerking met FBO, KFD en Kinepolis.

In de film “Zillion” wordt Frank Verstraeten vertolkt door Jonas Vermeulen. Charlotte Timmers, Matteo Simoni, Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg, Dirk Roofthooft en Frank Vercruyssen vervolledigen de hoofdcast. Kevin Meul schreef het scenario samen met Robin Pront die ook de film regisseerde. Robrecht Heyvaert (“D’Ardennen,” “Patser,” “Bad Boys for Life”) verzorgde het camerawerk. FBO, bekend van “De Premier” (2016) maar ook van “Callboys” (2016) en “De Dag” (2018), produceert de film in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films.

“Zillion” (2022, teaser)

Synopsis: het is 1997 en Frank Verstraeten, een computergenie met een onwaarschijnlijke neus voor zaken, een fascinatie voor het nachtleven en een ongezonde bewijsdrang, wil slechts één ding: een eigen discotheek die de concurrentie niet alleen overtreft maar simpelweg vernedert. De futuristische megadiscotheek Zillion is een feit en Frank ontpopt zich van computermarchand uit Meise tot de spilfiguur van het Antwerpse nachtleven. Hij paradeert met de mooiste vrouwen van België en smeedt een alliantie met Dennis Black Magic, de pornokoning die voor de pikante extra’s zorgt. Helaas duren ook hier mooie liedjes niet lang. Frank creëert vijanden binnen en buiten z’n discotheek, verliest de controle en gaat met zijn eigen danstempel ten onder.

“Zillion” is een productie van FBO in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films in samenwerking met VTM, Kinepolis Film Distribution, Streamz en Telenet. “Zillion” kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns en minister van Cultuur Jan Jambon, ook in de film. “Zillion” kwam verder tot stand met de steun van het Nederlands Filmfonds, The Netherlands Film Production Incentive en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering.

“Zillion” zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) en wordt op 26 oktober 2022 in de Belgische bioscoopzalen verwacht.

[Einde persbericht. Bron: The PR Factory.]