“Twee zomers”: zesdelige VRT-serie vanaf vandaag wereldwijd te zien op Netflix

Vanaf vandaag is “Twee zomers” wereldwijd (buiten België) beschikbaar op Netflix. Zo zal de fictiereeks van Belgische bodem 222 miljoen abonnees kunnen bereiken in 190 landen. Het is de eerste keer dat een Vlaamse reeks op Netflix in zoveel talen (11) gedubd en ondertiteld (30) wordt. De serie werd in februari en maart van dit jaar uitgezonden op VRT/Eén en werd op slag de best bekeken fictiereeks van de afgelopen jaren. Ook op VRT.NU brak “Twee zomers” het kijkcijferrecord en is daar nog tot 5 februari 2023 te bekijken.

De serie vertelt het verhaal van een groep boezemvrienden wiens vertrouwen in elkaar op de proef wordt gesteld wanneer een aantal van hen wordt afgeperst met iets dat dertig jaar eerder is gebeurd. De reeks speelt zich af op twee tijdniveaus: in het heden en in de jaren negentig.

“Twee zomers” kan uitpakken met ronkende namen als Koen De Bouw, Kevin Janssens, Ruth Becquart, Inge Paulussen, Herwig Ilegems, An Miller, Sanne-Samina Hanssen en Tom Vermeir. Hun jongere zelf in de jaren negentig wordt vertolkt door Tijmen Govaerts, Tine Roggeman, Felix Meyer, Lukas Bulteel, Vincent Van Sande, Louise Bergez, Marieke Anthoni en Bjarne Devolder.

Ann Miller en Tom Vermeir in “Twee zomers” | Post Bills Agency

Het scenario van “Twee zomers” werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten. Na het succes van “Over water” (2018 en 2020) slaan ze dus opnieuw de handen in elkaar. Tom Lenaerts nam zelf voor de regie voor zijn rekening, samen met Brecht Vanhoenacker. De productie was in handen van Kato Maes.

”Twee zomers” is een productie van Panenka voor Eén, in coproductie met Netflix. De reeks komt tot stand met de steun van de Belgische Tax Shelter en de Franse Tax Rebate voor Internationale Producties, in samenwerking met Année Zéro. De internationale distributie wordt verzorgd door France TV Distribution.

[Einde persbericht. Bron: Post Bills Agency.] Feature image: centraal, Sanne-Samina Hanssen, Kevin janssens, Tom Vermeir.

“Twee zomers” (2022, Engelstalige trailer)