“Zillion”: opnamen zijn beëindigd, film komt op 26 oktober 2022 in de Belgische bioscopen

De opnamen van “Zillion werden afgelopen herfst succesvol afgerond. Op 26 oktober 2022 brengt Kinepolis Film Distribution de film uit in de Belgische bioscopen. Matteo Simoni, Charlotte Timmers, Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg, Dirk Roofthooft en Frank Vercruyssen vormen samen met Jonas Vermeulen de hoofdcast in dit misdaadverhaal over de opkomst en ondergang van de Antwerpse danstempel Zillion en zijn flamboyante eigenaar Frank Verstraeten (foto bovenaan: hoofdacteur Jonas Vermeulen als Frank Verstraeten die zijn Zillionaires in trance brengt).

Regisseur Robin Pront schreef het scenario van de film met Kevin Meul. Robrecht Heyvaert (“D’Ardennen,” “Patser,” “Bad Boys for Life”) verzorgde het camerawerk. FBO, bekend van “De Premier,” maar ook van “Callboys” en “De Dag,” produceert de film in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films.

Het verhaal van de film situeert zich in 1997. Frank Verstraeten, een computergenie met een onwaarschijnlijke neus voor zaken, een fascinatie voor het nachtleven en een ongezonde bewijsdrang wil slechts één ding: een eigen discotheek die de concurrentie niet alleen overtreft maar simpelweg vernedert. De futuristische megadiscotheek Zillion is een feit en Frank ontpopt zich van computermarchand uit Meise tot de spilfiguur van het Antwerpse nachtleven. Hij paradeert met de mooiste vrouwen van België en smeedt een alliantie met Dennis Black Magic, de pornokoning die voor de pikante extra’s zorgt. Helaas duren ook hier mooie liedjes niet lang. Frank creëert vijanden binnen en buiten z’n discotheek, verliest de controle en gaat met zijn eigen danstempel ten onder.

”Zillion is een productie van FBO in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films in samenwerking met VTM, Kinepolis Film Distribution en het STAP-programma van Telenet. “Zillion” kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) van Vlaams minister van cultuur Jan Jambon, Screen Flanders van Vlaams minister van economie Hilde Crevits, het Nederlands Filmfonds, The Netherlands Film Production Incentive en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering.

[Einde persbericht]