Kevin Janssens is “De Patrick”: avant-première van Tim Mielants’ debuutfilm in Kinepolis Antwerpen

Gisterenavond ging in Kinepolis Antwerpen “De Patrick” in avant-première, de langverwachte film van Tim Mielants met een superieure Kevin Janssens in de titelrol.

Het is geen verrassing meer dat de acteur keer op keer de pannen van het dak speelt, en dat hij steeds op het allerhoogste niveau blijft schitteren en verbazen, maar in deze film zet hij misschien wel zijn sterkste prestatie ooit neer. Hij speelt de rol van de weinig ambitieuze Patrick die met zijn ouders op een naturistencamping woont, en op een dag stelt hij vast dat hij zijn hamer is kwijtgeraakt. Het is het begin van veel problemen en intriges in een film die een perfect evenwicht vindt tussen komedie en tragedie. Maar “De Patrick” is meer: de film is een sterk staaltje van vakmanschap over gans de lijn waarover we eerder al interviews brachten met regisseur Tim Mielants en acteurs Kevin Janssens en Ariane van Vliet. De film kreeg bij zijn eerste vertoning niets dan lovende reacties, en is in de zalen te zien vanaf 28 augustus.

De affiche van “De Patrick”

In de Kinepolis werd de film kort ingeleid door Tim Mielants die de oorsprong van de film schetste toen hij als kind in de jaren tachtig in de Pyreneeën ging kamperen. Door de mysterieuze figuren die er verbleven en de bizarre situaties die hij er had ervaren, liet deze vakantie een onuitwisbare indruk op hem na. En als geboren storyteller en toekomstig regisseur was het voor hem een bron van inspiratie om er ooit iets mee te doen. “Dank zij het talent en veel geduld van mensen hier in de zaal is de film er uiteindelijk gekomen,” zei hij. Na de vertoning volgde een lichtvoetige en geanimeerde Q&A met o.m. de regisseur, Kevin Janssens en producer Bart Van Langendock.

Bekijk hier de trailer van “De Patrick.”

Acteurs Pierre Bokma en Ariane van Vliet, regisseur Tim Mielants, en hoofdrolspeler Kevin Janssens op de rode loper tijdens de avant-première van “De Patrick” in Kinepolis Antwerpen | Leo/Film Talk
Regisseur Tim Mielants geflankeerd door Ariane van Vliet en Kevin Janssens | Leo/Film Talk
Tim Mielants, Kevin Janssens en Ariane van Vliet | Leo/Film Talk
Pierre Bokma met de Kinepolis-ster, Tim Mielants, Kevin Janssens, Ariane van Vliet en Katelijne Damen | Leo/Film Talk
Kevin Janssens, met op de achtergrond regisseur Tim Mielants en drie van zijn tegenspeelsters, Ariane van Vliet, Katelijne Damen en Hannah Hoekstra | Leo/Film Talk
Koen De Graeve en zijn echtgenote, actrice Ariane van Vliet, één van de revelaties in “De Patrick” | Leo/Film Talk
Kevin Janssens nam uitgebreid de tijd voor een lange reeks selfies met zijn talloze fans | Leo/Film Talk