“Cheyenne & Lola”: achtdelige serie met Veerle Baetens en Charlotte Le Bon nu op Eén

Vanaf nu op Eén: de spannende, moderne westernreeks “Cheyenne & Lola.” Centraal in het verhaal staan twee veerkrachtige vrouwen: Cheyenne (gespeeld door Veerle Baetens), een ex-gevangene die droomt van een beter leven, en Lola (rol voor Charlotte Le Bon), een mooie maar egoïstische Parisienne.

Wanneer een misdaad de twee per toeval verbindt, worden ze meegesleurd in een gevaarlijk spel van bedrog en verraad. Tegelijkertijd geeft het hen de kans om stiekem een fortuin te verdienen en zo misschien toch een ander leven te kunnen leiden. Hoewel Cheyenne en Lola qua karakter elkaars tegenpolen zijn, bevinden beide vrouwen zich in dezelfde benarde situatie. Om te overleven—en hopelijk hun leven te beteren—moeten ze bondgenotes worden.

“Cheyenne & Lola” is een Frans-Vlaamse coproductie van Eshref Reybrouck (hij regisseerde eerder al o.m. het eerste seizoen van “Undercover”), en de serie werd geschreven door Virginie Brac.

Veerle Baetens en Charlotte Le Bon, hoofdrolspeelsters in “Cheyenne & Lola” | Toon Aerts

Veerle Baetens: “Ik wilde meteen deel uitmaken van deze sterke en tegelijkertijd gevoelige reeks. Cheyenne en Lola zijn twee vrouwen die aan de rand van de maatschappij staan, onderdrukt in een mannenwereld. En toch slaagt de reeks erin om niet te vervallen in clichés, maar hun verhaal te vertellen.”

Tijdens het Film Fest Gent van vorig jaar werd dit gesprek met regisseur Eshref Reybrouck opgetekend.

“Cheyenne & Lola” was vanaf januari dit jaar al beschikbaar op Streamz, en is nu te zien op Eén, vanaf 11 oktober, acht weken lang, elke maandag omstreeks 21.35 u.