“All of Us”: avant-première van Vlaamse topfilm in Kinepolis Antwerpen, in aanwezigheid van voltallige cast

Ondanks het zeer geladen thema van de film, waren er gisterenavond tijdens de avant-première en op de rode loper van “All of Us” in Kinepolis Antwerpen niets dan lachende gezichten. Deze Vlaamse tragikomedie met een haast onovertroffen sterrencast gaat over leven met kanker, een moeilijk thema waar nagenoeg iedereen in zijn omgeving vroeg of laat mee te maken krijgt. Het maakt de film erg bijzonder, niet enkel omwille van de aanpak, maar ook vanwege de sublieme vertolkingen van alle acteurs.

Zelden krijg je in één en dezelfde film een ensemble cast bij elkaar met acteurs als Maaike Neuville, Barbara Sarafian, Joke Devynck, Bruno Vanden Broecke, Jan Hammenecker, Tom Vermeir, Gilles De Schryver, Delfine Bafort en Ella Leyers. En dan is er nog Ellis De Beule, het tienjarig zoontje van Jelle De Beule en Sylvia Van Driessche, dé revelatie van de film. Hij is in de film de jongste telg van de terminaal zieke huisvrouw Cathy, gespeeld door Maaike Neuville. Als je ziet hoe deze jongeman zich moeiteloos in zijn prangende scènes laat meestromen, dan lijkt het er sterk op dat a star is born.

Recente gesprekken met regisseur-scenarioschrijver Willem Wallyn en hoofdactrice Barbara Sarafian kwamen hier reeds aan bod. Barbara Sarafian speelt in de film de therapeute van een zelfhulpgroep van terminale kankerpatiënten vertolkt door Maaike Neuville, Joke Devynck, Bruno Vanden Broecke en Jan Hammenecker.

De tagline van de film, ‘When you go, you stay,’ refereert naar de blijvende aanwezigheid van mensen na hun dood; ze leven voort in de herinneringen van familieleden en vrienden.

Hieronder een impressie van de avant-première. De film mag zeker ambiëren door een breed publiek te worden geapprecieerd. Het is overigens een belangrijk signaal dat hij ook in de multiplexen wordt vertoond, en zich niet noodgedwongen moet wringen in het strakke keurslijf van de art house cinema. De film loopt vanaf vandaag in de zalen. Verdeler: Lumière.

Na de voorstelling volgde een Q&A met de hele ploeg vooraan in de zaal. Willem Wallyn, Bruno Vanden Broecke, Maaike Neuville en Ellis De Beule kwamen toen aan het woord.

 

Regisseur-scenarioschrijver Willem Wallyn met Ellis De Beule | Leo/Film Talk
Delfine Bafort en Maaike Neuville | Leo/Film Talk
Barbara Sarafian | Leo/Film Talk
Barbara Sarafian met Joke Devynck | Leo/Film Talk
Bruno Vanden Broecke | Leo/Film Talk
Wim Opbrouck | Leo/Film Talk
Gilles De Schryver | Leo/Film Talk
Ella Leyers | Leo/Film Talk
Willem Wallyn | Leo/Film Talk
Jelle De Beule en Sylvia Van Driessche |  Leo/Film Talk