Rico Verhoeven: Actieheld stelt nieuwe film “Black Lotus” voor in Kinepolis Antwerpen

Gisteren ging in Kinepolis Antwerpen de internationale actiefilm “Black Lotus” in avant-première. Dat gebeurde in aanwezigheid van Rico Verhoeven (geb. 1989), de Nederlandse hoofdrolspeler in de film. Net als Jean-Claude Van Damme, Dwayne Johnson en Steven Seagal heeft hij ook een voorgeschiedenis in de sportwereld, want de man is elfvoudig wereldkampioen kickboksen. Enkele jaren geleden had de King of Kickboxing aangegeven dat hij na zijn sportcarrière acteur wil worden; hij speelde al kleine rollen in enkele films, en was ook te zien in twee afleveringen van de TV-serie “Undercover” (2020).

“Black Lotus” is een Engelstalige actiethriller met o.m. Hollywoodacteur Frank Grillo en Kevin Janssens in de andere hoofdrollen. Op de rode loper in Kinepolis Antwerpen was een zeer uiteenlopend publiek aanwezig, met Instagrammers, YouTubers, influencers, mensen uit de sportwereld, BV’s en fans die aan de photo wall van de film met Rico Verhoeven op de foto gingen.

“Black Lotus” (2023, trailer)

In “Black Lotus” speelt Rico Verhoeven de rol van ex-special forces-officier Matteo Donner. Nadat zijn beste vriend omkwam tijdens een gezamenlijke missie, zwerft hij de wereld rond, kampend met schuldgevoel. Terug in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en crashende auto’s in een eenmansoorlog in de straten en op de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden.

De regie van “Black Lotus” lag in handen van de Bulgaarse cineast Todor Chapkanov die een lange staat van dienst heeft als assistent-regisseur met films als “London Has Fallen” (2016) en “The Hitman’s Bodyguard” (2017). “Black Lotus” werd opgenomen in o.m. Amsterdam, Londen en Sofia.

Vorige week ging de film in Nederland al in wereldpremière. Met “The Super Mario Bros. Movie” en “John Wick 4” belandde hij meteen in de top drie van de films met de meeste bezoekers. Binnenkort is “Black Lotus” ook te zien in o.m. Frankrijk, Duitsland, Portugal, Italië, Denemarken, de Verenigde Staten en Australië.

“Black Lotus” loopt vanaf 19 april 2023 in de Vlaamse bioscopen. Verdeler: Kinepolis Film Distribution.

Rico Verhoeven in Kinepolis Antwerpen | Film Talk
Rico Verhoeven met Toby Alderweireld en diens partner Shani Van Mieghem | Film Talk
Rico Verhoeven geflankeerd door Annemie Ramaekers en Griet Vanhees | Film Talk