FFO 2023: “The Chapel” van Dominique Deruddere is de openingsfilm van de 15de editie

Gisteren is in Kinepolis Oostende de 15de editie van het Filmfestival Oostende begonnen met “The Chapel” van Dominique Deruddere als openingsfilm (foto bovenaan: gans de ploeg op de rode loper, van links, Kevin Janssens, tot rechts, producer Bart Van Langendock). De film vertelt het verhaal van de drieëntwintigjarige virtuoze pianiste Jennifer Rogiers, gespeeld door Taeke Nicolaï, die deelneemt aan de wereldberoemde Koningin Elisabethwedstrijd. De isolatie in de muziekkapel, ook gekend als The Chapel, en de stress van de competitie zorgen ervoor dat Jennifer de pedalen kwijt raakt, zeker wanneer herinneringen aan een moeilijke jeugd opborrelen.

De film werd tijdens de eerste avond van het Festival in meerdere zalen vertoond. De succesvolle start van het Festival is in alle geval veelbelovend; het FFO loopt nog tot en met zaterdag 4 februari, wanneer de Ensors, de belangrijkste Vlaamse film- en televisieprijzen, worden uitgereikt. “The Chapel” loopt in de zalen vanaf 8 februari a.s.; verdeler is Paradiso Filmed Entertainment. Interviews met regisseur en scenarioschrijver Dominique Deruddere en hoofdrolspeelster Taeke Nicolaï kan je dan op deze webstek terugvinden.

Hier intussen een impressie van de rode loper.

Ruth Becquart, Dominique Deruddere, Taeke Nicolaï | Film Talk
In “The Chapel” spelen Taeke Nicolaï en Ruth Becquart dochter en moeder | Film Talk
Taeke Nicolaï, hoofdrolspeelster van “The Chapel” | Film Talk
Natali Broods, dit jaar gastvrouw van het Filmfestival Oostende | Film Talk