Mark Isham: “Het verhaal van de film vertelt me hoe ik mijn filmmuziek moet schrijven”

De Amerikaanse filmcomponist Mark Isham (geb. 1951) begon zijn filmcarrière bijna vier decennia geleden toen hij de muziek schreef voor Carroll Ballards intussen langvergeten en sterk onderschatte “Never Cry Wolf” (1983). Sindsdien heeft de Primetime Emmy Award en Grammy Award-winnaar, die ook werd genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe, samengewerkt met vermaarde filmmakers zoals Robert Altman, Gillian Armstrong, Kathryn Bigelow, Brian De Palma, Mike Figgis, Jodie Foster, William Friedkin, Paul Haggis, Werner Herzog, Sidney Lumet, Peter Medak, Robert Redford, Karel Reisz, Kevin Reynolds, Barbet Schroeder en Irwin Winkler. Daarnaast scoorde hij acht films voor Alan Rudolph, drie voor Gavin O’Connor en Gary Fleder, en twee voor Paul Haggis.

Zijn uitstekende muzikale stem is te horen in tal van memorabele filmscores. Ongeacht het filmgenre, zijn enorme oeuvre toont zijn capaciteiten om de luisteraar te verbazen met zijn talent wanneer hij suggestieve en inspirerende muzikale werelden creëert.

Robert Redford, waarmee hij “A River Runs Through It” (1992), “Quiz Show” (1994), “Lions for Lambs” (2007) en “The Conspirator” (2010) maakte, zei ooit, ‘Mark is een man die echt voor zijn vak leeft. Eén van de meest aantrekkelijke eigenschappen van hem is dat hij alles eenvoudig weet te houden. Ik hou van muziek die subtiel is maar toch het drama ondersteunt en er niet voor niets is, en Mark doet dat zo grandioos.’

Film Fest Gent ontving vorige maand deze veelzijdige Amerikaanse muzikant, trompettist, keyboardist en filmcomponist als eregast voor de 22ste editie van de World Soundtrack Awards in de Bijloke Concertzaal. Hij reageerde op de invitatie met de woorden, ‘Ik ben erg dankbaar dat ik dit jaar door de WSA word geëerd. Het is een zeer gerespecteerde organisatie die enorm veel doet om de kunst van filmcompositie te ondersteunen en te promoten. Het wordt een feest om er op te treden en aan alle evenementen deel te nemen.’

Mark Isham tijdens de World Sountrack Awards van het Film Fest Gent | Jeroen Willems/Film Fest Gent

Het volgende interview met deze creatieve en uiterst productieve filmcomponist vond plaats tijdens Film Fest Gent, waar hij vertelde over zijn lange carrière, zijn vak en zijn manier van werken.

Het is intussen al jaren geleden dat je de score van “Never Cry Wolf” hebt gemaakt. Wat is het geheim van je lange en succesvolle carrière als filmcomponist?

Ik denk niet dat er een geheim is. Het is gewoon hard werken en ik doe het graag. Ik heb er veel tijd ingestoken. Zo eenvoudig is het.

Hoe verloopt het proces voor jou, van zodra je met een film aan de slag gaat?

Als ik een aanbod accepteer, kijk ik eerst naar de film. Soms word ik aangenomen voordat er een film is. Maar een ​​score schrijven met enkel een scenario is niet zo gemakkelijk voor mij omdat ik graag naar de beelden kijk, ik zie graag de kleuren en de sfeer van dat filmuniversum. Want hoe ziet de wereld van deze regisseur eruit? Welk geluid drukt die uit, welke geluiden horen erbij, welke geluiden horen bij die wereld? Dus je gevoel gaat mee bepalen hoe je dat geluid kan vinden. Als het een elektronische partituur is, ontwerp ik en maak ik geluiden. Slechts één noot: hoe klinkt een G in die wereld? Maar bij een meer traditionele score, wanneer ik weet dat ik traditionele instrumenten nodig heb, welk instrumenten worden het dan, of begin ik gewoon aan de piano en schrijf ik eerst een mooie melodie? Het verhaal van de film vertelt me hoe ik mijn filmmuziek moet schrijven.

Is de filmregisseur je belangrijkste medewerker, of misschien ook de editor, of de muziekeditor?

Dat hangt af van het project. Meestal is het de regisseur. Hij heeft zijn visie, dat is de visie waarvan je deel moet uitmaken en die je moet dupliceren—hij is uiteindelijk de teamleider. Maar elke film heeft een verschillende dynamiek qua personeel; soms is de producer heel aanwezig of heeft hij een uitgesproken mening, en is hij misschien tezelfdertijd een partner van de regisseur, of controleert hij de regisseur, zoals ik in sommige gevallen heb gemerkt. En ook—je bracht zonet de editor ter sprake—hij is misschien de persoon die de muziek er al aan wil toevoegen. Zoiets gebeurt meer en meer, heb ik de afgelopen vijf jaar of zo gemerkt. Editors houden ervan om al op muziek te beginnen monteren en ze zullen dan eerst een voorlopige score vragen. In dat geval is het voor mij heel belangrijk om hem te leren kennen, te praten over zijn ideeën, zijn redenen om die of die keuze te maken, en te zien hoe zijn relatie is met de regisseur. En soms is er een zeer sterke muziekeditor, maar niet altijd. Dus het verschilt van film tot film.

Behoud je uiteindelijk de volledige autonomie over je werk?

Nee [lacht]. Ik bedoel, ik heb het gevoel dat ik de score onder controle kan houden en ik laat niets vertrekken vanuit mijn denkwereld; ik moet er zelf achter staan en weten dat het klopt, dat het correct is. Ik geef geen materiaal door waarover ik m’n twijfels heb. Dus in die zin, ja, ik controleer de score. Maak ik deel uit van het team? Ja. Reageer ik op de mening van anderen en pas ik mezelf aan om een effectieve teamspeler te zijn? Ja. Probeer ik misschien unieke oplossingen aan te bieden die ik zelf heb gecreëerd? Ja. Maar uiteindelijk hebben de regisseur en de producers het laatste woord, en dan nog, er staan ook mensen boven hen. In veel gevallen is dat de studio of de mensen die de cheque moeten uitschrijven. Dus we werken allemaal vanuit dat oogpunt.

Wat is het eerste dat je doorgeeft wanneer je aan het werk bent? Demo’s?

Ja, ik maak een demo van gans de score en die klinkt ongeveer als the real thing. Ik heb honderdduizenden dollars geïnvesteerd in een eigen studio met computers en opname-apparatuur, en ik ben in staat om—zoals de meeste filmcomponisten—een partituur te bezorgen zoals die bijna in de film zal klinken. Veel regisseurs hebben niet genoeg zelfvertrouwen om muziek te begrijpen of ze weten niet echt hoe het zal klinken als je hen een gewone pianodemo geeft. We investeren dus allemaal veel in technologie om echt goed klinkende demo’s te maken die de uiteindelijke filmscore zeer nauwkeurig kunnen benaderen. Soms nodig ik muzikanten uit in mijn studio, zodat ik desnoods de hele score in mijn studio kan doen.

Welke filmcomponist was met een eigen studio begonnen?

Hans Zimmer was de eerste die dat echt goed deed. Ik zag destijds wat hij aan het doen was en dacht, ‘Ik kan maar beter leren hoe ik dat moet doen, anders zit ik binnenkort zonder werk’ [lacht]. En nu doet iedereen dat.

Hoe ben je begonnen met je studio?

In het begin en toen ik nog jong was, deed ik dat gewoon in de slaapkamer, op het bed. Hij haalde de matras eraf en legde al de spullen op het bed. Nu heb ik een eigen gebouw daarvoor, maar het kostte me vele, vele jaren om daar te geraken. Anderzijds kun je ook veel doen in een beperkte ruimte: met de technologie van tegenwoordig ben je met een laptop al een heel eind gezet.

“A River Runs Through It” (1992, trailer)

Heb je scores waar je erg trots op bent?

Oh jongens [lacht]. “A River Runs Through It” [1992] heeft een prachtige score die de tand des tijds heeft doorstaan. “The Black Dahlia” [2006] heeft ook een mooie partituur. Ik hou ook van de score die ik heb geschreven voor een televisieserie, genaamd “American Crime” [2015-2016]. Maar het is alsof je je favoriete kind moet kiezen, dat kun je niet doen.

Je componeerde de score van “The Black Dahlia” voor Brian De Palma, maar je hebt met heel wat gereputeerde regisseurs gewerkt. Kun je iets vertellen over Sidney Lumet en “Night Falls on Manhattan” [1996], want hij gebruikte nauwelijks muziek in zijn films. Herinner je je nog de eerste keer dat je hem ontmoette?

Ik herinner me dat nog heel goed. Ik weet niet meer precies of hij me toen al had aangenomen. Hij zei, ‘Op dit moment heeft de film heel weinig muziek, en veel van mijn films hebben zelfs helemaal geen muziek. Dus dit zou wel eens de volgende kunnen worden.’ Hij wist niet of hij muziek nodig had. Kijk je naar zijn stijl, dan valt het op dat hij niet al te muzikaal was. Maar àls hij muziek gebruikte, was het wel steeds to the point. En ik denk dat we uiteindelijk dertien minuten muziek hadden. Hij was een zeer gracieuze en enorm getalenteerde regisseur. Een echte gentleman en een fantastische storyteller.

Jij toch ook? Want je geeft ook een stem aan je films; je vertelt het verhaal vanuit jouw standpunt als filmcomponist.

Ik denk dat veel componisten—de zogenaamde klassieke componisten, ik denk dat dat de juiste omschrijving is—graag programmatische muziek schrijven die een verhaal vertelt, maar een filmcomponist moét dat doen. Dat is zijn taak. En het moet precies zijn, zoals nù, wanneer het gebeurt, en dat is een interessante skill. Je wordt verondersteld de taal van muziek volledig te beheersen. Wanneer je als filmcomponist enorme vreugde moet laten horen en twee minuten en zeventien seconden later een scène van tragedie en totale wanhoop moet ondersteunen, dat vereist een vaardigheid om daar esthetisch en muzikaal te kunnen geraken op een manier die natuurlijk aanvoelt bij het vertellen van je verhaal. Ik merk dat ik, ook nu nog, altijd bijleer over de taal van muziek en hoe ik een verhaal met muziek kan vertellen. Bepaalde verwachtingen en inzichten leren je iets dat je de dag voordien niet eens wist, en daar hou ik van. Dat is misschien ook het antwoord op je eerste vraag: wat is het geheim? Wel, dat hoort er voor mij zeker bij: ik leer altijd bij over muziek, en ik denk dat cultuur de meest sublieme taal is die er bestaat.

Aangezien film en muziek over emoties gaan, moet je beide combineren. Hoe moeilijk is het dan om telkens iets nieuws te bedenken dat verschilt van al het werk dat je voordien al hebt gedaan?

Dat is precies wat het beroep van filmcomponist zo plezierig en uitdagend maakt. Elke film is anders en met zijn verhaal gaat de regisseur op zoek naar dat unieke moment. Ik zie het als een uitdaging om een uniek geluid te vinden dat daarbij past.

“Night Falls on Manhattan” (1996, trailer)

Heb je ooit aanbiedingen afgewezen omdat je je niet kon terugvinden in het onderwerp of misschien geen gepaste score kon bedenken?

[Lange pauze] Nee, dat denk ik niet. Mensen hebben mij gekozen of gevraagd om met hen samen te werken omdat ze die connectie zagen, dus ik denk dat alles wat ik heb geaccepteerd een gevolg was van die connectie.

Wanneer ben je tevreden over de score die je hebt geschreven?

Die momenten heb ik meestal wanneer ik helemaal alleen ben, zo rond drie of vijf uur ’s ochtends, en wanneer ik er al hele tijd aan gewerkt heb. Omdat ik ook demo’s maak, kan ik ze met de film afspelen. Dan ben ik even geen componist meer, maar wel het publiek—helemaal alleen—en dan kijk ik, en denk ik soms, ‘Dat is goed, dat heb je goed gedaan. Dat werkt’ [lacht]. Dan heb ik het gevoel dat ik voor mezelf heb bereikt wat ik voor anderen wil bereiken, en heb ik het vertrouwen om ermee naar buiten te komen.

Wat was voor jou de beste leerschool in je beginjaren?

Die heb ik niet gehad. Ik ben nooit naar school geweest, dus ik heb het allemaal zelf geleerd. Ik heb drie maanden op de universiteit gezeten, meer niet. Ik schreef veel muziek voor mezelf en een deel daarvan kwam eens terecht bij een filmregisseur die zei, ‘Ik hou echt van je muziek. Zou je een filmscore willen schrijven?’ Ik wist niet eens wat dat inhield en wat ik precies moest doen. Bij mijn eerste film duurde het vier en een halve maand, maar ik leerde hoe ik het moest doen door het te doen. Gelukkig was het een zeer geduldige regisseur die in mij geloofde en hij gaf me voldoende tijd; hij werkte met mij samen. Ik begon ‘s morgens te componeren, en ’s avonds rond zeven of acht uur kwam hij langs om te zien wat het resultaat was. Zo baanden we ons een weg door de film. Dus in die zin heb ik het geluk gehad om met mensen te werken die in mij geloofden en mij die kans gaven.

Je oeuvre is heel interessant, niet enkel kwalitatief, maar ook en vooral kwantitatief. Heb je nog tijd om iets anders te doen dan filmmuziek schrijven?

[Lacht] Ik heb tijd. Ik ben heel gelukkig getrouwd en heb vier kinderen. Ik ging naar al hun voetbalwedstrijden kijken toen ze jong waren. Ook al zijn ze nu volwassen, ze wonen nog thuis. We hebben een groot huis met twee muziekstudio’s, twee filmstudio’s en een kunststudio. Dus de kinderen blijven thuis, want het is een interessante plek om er te wonen. We zijn allemaal artiesten en we hebben van die grote familiediners, dus alles zit goed. Waar ik wel meer tijd in wil investeren, is trompet spelen. Dat is weggevallen, maar ik ben opnieuw aan het oefenen en ik hoop opnieuw concerten te kunnen geven. Daar geniet ik altijd van.

Maar los daarvan, ik veronderstel dat je een filmcomponist bent die efficiënt en heel snel kan werken?

Ik ben niet traag, ik kan snel schrijven. Maar dat is gewoon ervaring; I can cut to the chase. Als ik aan een project denk, als ik écht mijn huiswerk kan maken en praten met de regisseur en als ik begrijp wat hij wil, we praten over de temp score die ze aan de film hebben toegevoegd, als ik begrijp waarom ze die goedvinden en ik heb dus al dat huiswerk gedaan, dan kan ik als componist vrij snel geraken waar ik moet zijn. Als ik een fout maak, dan komt het omdat ik al dat huiswerk niet heb kunnen doen, of wanneer er onvoldoende is gecommuniceerd. Dan mis ik een concept in de wereld van de regisseur.

Hoeveel of hoe weinig tijd heb je ruwweg nodig om een ​​score te schrijven?

Dat hangt af van het aantal minuten van de score. Op een gegeven moment ben je een muur aan het bouwen en moet je een aantal stenen in de muur plaatsen. Sommige partituren duren vijfentwintig minuten, andere vijfennegentig minuten. En vijfennegentig minuten muziek, dat is een heel project; dat duurt erg lang om te schrijven, maar soms moeten we zoiets doen. En dat kan maanden duren. Een score van vijfentwintig minuten heb ik in drie weken klaar.

Gezien je filmoutput, neem ik aan dat je tegelijkertijd aan verschillende projecten werkt?

Ja. Dat kan een hele uitdaging zijn. Maar soms deel ik het op, zoals drie dagen achter elkaar aan de ene film werken, en dan de andere film. Afhankelijk van de deadlines is het soms halve dag-halve dag.

Heb je een favoriet tijdstip van de dag om je score te schrijven?

Ja, maar dat is in de loop der jaren veranderd. Voordat we kinderen hadden, was het vaak nachtwerk en begon ik ’s morgens om tien of elf uur. The golden hour lag dan ergens tussen acht uur ’s avonds en twee uur ’s nachts; dan is het heel stil, geen enkel geluid. Maar toen de kinderen kwamen, veranderde dat. Als ik nu deadlines heb en ik heb m’n golden hour nodig, dan sta ik ’s morgens vroeg op om rond vijf uur te beginnen. Tussen vijf en tien uur ’s morgens kan ik een berg werk verzetten.

“The Black Dahlia” (2006, trailer)

En wanneer begin je met het doorsturen van je muziek naar de regisseur, de editor,…?

Dat gebeurt meestal wanneer ik pakweg vijftien of twintig minuten van de score heb—de hoogtepunten, weet je wel. Ik begin meestal niet bij het begin, maar wel met de belangrijkste scène. Soms gebeurt het dat ik start met een minder belangrijke scène, gewoon om op te warmen. Toen ik jonger was, was het moeilijker voor mij om meteen die belangrijkste scènes onder ogen te zien en ik begon dan eerst andere dingen te schrijven, totdat ik dacht, ‘Oh, ik moet nog steeds de belangrijkste scènes doen en ik heb nog maar een week de tijd’ [lacht]. Dat doe ik dus niet meer. Ik probeer eerst de belangrijkste delen van de partituur af te werken, de moeilijkste, de scènes die vertellen waar het verhaal over gaat, en zeker te zijn dat ik dat allemaal klaar heb. Zo heb ik genoeg scènes uitgekozen waarmee ik tegen de regisseur kan zeggen, ‘Dit wordt jouw score, dit zijn jouw thema’s, en dit is de manier waarop de muziek jouw verhaal gaat vertellen.’

Je praat erover alsof het heel gemakkelijk is.

[Lacht] Wel, weet je, na al die jaren vind ik het niet moeilijk. Het neemt gewoon tijd in beslag. Het kan heel tijdrovend zijn. Ik heb tijd nodig om het goed te doen.

Ben je vertrouwd met het werk van de oude meesters, zoals Max Steiner of Franz Waxman?

Ik ken ze wel en ook een aantal van hun scores. Maar zoals ik je al zei, ik ben hiervoor niet naar school gegaan, ik heb nooit filmmuziek gestudeerd. Dus kan ik je concrete voorbeelden geven? Nee, ik vrees van niet. Componisten als Jerry Goldsmith en John Barry ken ik veel beter, zij komen uit de generatie net voor mij. Ik heb ze allebei kunnen ontmoeten en dat was een groot genoegen voor mij. Maar ik behoud graag mijn eigen kijk op filmmuziek en luister dus niet teveel naar het werk van anderen. Af en toe wel, om zeker te zijn dat ik geen trend mis, en ook wanneer regisseurs tegen me praten en zeggen, ‘Oh, ik heb die score net gehoord en zoiets wil ik ook!’—dat ik tenminste begrijp en weet waarover ze praten. Maar ik behoud graag mijn eigen muziekwereld, en als jij naar me toekomt, dan kan ik je iets geven dat niet zomaar een potpourri is van wat er nu gebeurt. Ik kan tot op zekere hoogte mijn eigen visie en stijl behouden, want dat is ook de reden waarom je naar mij toekomt.

Film Fest Gent,
21 oktober 2022

FILMS

NEVER CRY WOLF (1983) DIR Carroll Ballard PROD Lewis Allen, Jack Couffer, Joseph Strick SCR Curtis Hanson, Richard Kletter, Sam Hamm (boek “Never Cry Wolf: Amazing True Story of Life Among Arctic Wolves” [1963] van Farley Mowat) CAM Hiro Narita ED Peter Parasheles, Michael Chandler MUS Mark Isham CAST Charles Martin Smith, Brian Dennehy, Zachary Ittimangnaq, Samson Jorah, Hugh Webster, Martha Ittimangnaq

MRS. SOFFEL (1984) DIR Gilliam Armstrong PROD Scott Rubin, Edgar J. Scherik SCR Ron Nyswaner CAM Russell Boyd ED Nicholas Beauman MUS Mark Isham CAST Diane Keaton, Mel Gibson, Matthew Modine, Edward Herrmann, Trini Alvarado, Jennifer Dundas, Danny Corkill, Harley Cross, Terry O’Quinn

TROUBLE IN MIND (1985) DIR – SCR Alan Rudolph PROD David Blocker, Carolyn Pfeiffer CAM Toyomichi Kurita ED Tom Walls MUS Mark Isham CAST Kris Kristofferson, Keith Carradine, Lori Singer, Genevieve Bujold, Joe Morton, Divine, George Kirby, John Considine, Dirk Blocker, Albert Hall

THE HITCHER (1986) DIR Robert Harmon PROD David Bombyk, Kip Ohman SCR Eric Red CAM John Seale ED Frank J. Urioste MUS Mark Isham CAST Rutger Hauer, C. Thomas Howell, Jennifer Jason Leigh, Jeffrey DeMunn, John M. Jackson, Billy Green Bush, Jack Thibeau, Armin Shimerman, Henry Darrow

MADE IN HEAVEN (1987) DIR Alan Rudolph PROD Raynold Gideon, Bruce A. Evans, David Blocker SCR Raynold Gideon, Bruce A. Evans CAM Jan Kiesser ED Tom Walls MUS Mark Isham CAST Timothy Hutton, Kelly McGillis, Maureen Stapleton, Ann Wedgeworth, James Gammon, Mare Winningham, Don Murray, Tim Daly, Amanda Plummer, John Considine, Mark Isham, Debra Winger, Ellen Barkin

THE MODERNS (1988) DIR Alan Rudolph PROD David Blocker, Carolyn Pfeiffer SCR Alan Rudolph, Jon Bradshaw CAM Toyomichi Kurita ED Debra T. Smith, Scott Brock MUS Mark Isham CAST Keith Carradine, Linda Fiorentino, Geneviève Bujold, Geraldine Chaplin, Wallace Shawn, Kevin J. O’Connor, John Lone

THE BEAST OF WAR, a.k.a. THE BEAST (1988) DIR Kevin Reynolds PROD John Fiedler SCR William Mastrosimone (ook toneelstuk “Nənawā́te”) CAM Douglas Milsome ED Peter Boyle MUS Mark Isham CAST George Dzundza, Jason Patric, Steven Bauer, Stephen Baldwin, Don Harvey, Kabir Bedi, Erick Avari, Chaim Jeraffi

EVERYBODY WINS (1990) DIR Karel Reisz PROD Jeremy Thomas SCR Arthur Miller (ook toneelstuk “Some Kind of Love Story” [1984]) CAM Ian Baker ED John Bloom MUS Mark Isham CAST Nick Nolte, Debra Winger, Will Patton, Judith Ivey, Kathleen Wilhoite, Jack Warden, Frank Converse, Frank Military

LOVE AT LARGE (1990) DIR – SCR Alan Rudolph PROD David Blocker CAM Elliot Davis ED Lisa Zeno Churgin MUS Mark Isham CAST Tom Berenger, Elizabeth Perkins, Anne Archer, Kate Capshaw, Annette O’Toole, Ted Levine, Ann Magnuson, Kevin J. O’Connor, Ruby Dee, Barry Miller, Neil Young

REVERSAL OF FORTUNE (1990) DIR Barbet Schroeder PROD Oliver Stone, Edward R. Pressman SCR Nicholas Kazan (boek van Alan M. Dershowitz) CAM Luciano Tovoli ED Lee Percy MUS Mark Isham CAST Jeremy Irons, Glenn Close, Ron Silver, Annabella Sciorra, Uta Hagen, Fisher Stevens, Jack Gilpin, Christine Baranski

MORTAL THOUGHTS (1992) DIR Alan Rudolph PROD John Fiedler, Mark Tarlov SCR Claude Kerven, William Reilly CAM Elliot Davis ED Tom Walls MUS Mark Isham CAST Demi Moore, Glenne Headly, Bruce Willis, John Pankow, Harvey Keitel, Billie Neal, Frank Vincent, Karen Shallo, Crystal Field, Marianne Leone

CROOKED HEARTS (1991) DIR Michael Bortman PROD Dale Pollock, Rick Stevenson, Gil Friesen SCR Michael Bortman (boek “Crooked Hearts” [1990] van Robert Boswell) CAM Tak Fujimoto ED Richard Francis-Bruce MUS Mark Isham CAST Vincent D’Onofrio, Jennifer Jason Leigh, Pete Berg, Cindy Pickett, Juliette Lewis, Noah Wyule, Peter Coyote, Wendy Gazelle, Marg Helgenberger

POINT BREAK (1991) DIR Kathryn Bigelow PROD Robert L. Levy, Joseph Newton Cohen, Peter Abrams SCR W. Peter Iliff (verhaal van W. Peter Iliff, Rick King) CAM Donald Peterman ED Howard E. Smith MUS Mark Isham CAST Patrick Swayze, Keanu Reeves, Gary Busey, Lori Petty, John C. McGinley, James Le Gros, John Philbin, Bojesse Christopher

LITTLE MAN TATE (1991) DIR Jodie Foster PROD Scott Rubin, Peggy Rajski SCR Scott Frank CAM Mike Southon ED Lynzee Klingman MUS Mark Isham CAST Jodie Foster, Dianne Wiest, Adam Hann-Byrd, Michael Shulman, Nathan Lee, Celia Weston, Danitra Vance, David Hyde Pierce, Josh Mostel, Harry Connick Jr., Bob Balaban

BILLY BATHGATE (1991) DIR Robert Benton PROD Arlene Donovan, Robert F. Colesberry SCR Tom Stoppard (boek “Billy Bathgate” [1989] van E.L. Doctorow) CAM Nestór Almendros ED Robert M. Reitano, Alan Heim, David Ray MUS Mark Isham CAST Dustin Hoffman, Nicole Kidman, Loren Dean, Bruce Willis, Steven Hill, Steve Buscemi, Billy Jaye, John Costelloe, Stanley Tucci

A MIDNIGHT CLEAR (1992) DIR Keith Gordon PROD Bill Borden, Dale Pollock SCR Keith Gordon (boek “A Midnight Clear” [1982] van William Wharton) CAM Tom Richmond ED Don Brochu MUS Mark Isham CAST Peter Berg, Kevin Dillon, Arye Cross, Ethan Hawke, Gary Sinise, Frank Whaley, John C. McGinley, Larry Joshua

COOL WORLD (1992, live action/animated) DIR Ralph Bakshi PROD Frank Mancuso Jr. SCR Mark Victor, Michael Grais CAM John A. Alonzo ED Annamaria Szanto, Steve Mirkovich MUS Mark Isham CAST Kim Basinger, Gabriel Byrne, Brad Pitt, Janni Brenn, Michele Abrams, Carrie Hamilton, Kevin L. Jackson, Frank Sinatra Jr.

A RIVER RUNS THROUGH IT (1992) DIR Robert Redford PROD Robert Redford, Amalia Mato, Patrick Markey SCR Richard Friedenberg (verhaal van Norman Maclean) CAM Philippe Rousselot ED Lynzee Klingman, Robert Estrin MUS Mark Isham CAST Craig Sheffer, Brad Pitt, Tom Skerritt, Brenda Blethyn, Emily Lloyd, Edie McClurgh, Stephen Shellen, Joseph Gordon-Levitt

THE PUBLIC EYE (1992) DIR – SCR Howard Franklin PROD Sue Baden-Powell CAM Peter Suschitzky ED Evan A. Lottman MUS Mark Isham CAST Joe Pesci, Barbara Hershey, Stanley Tucci, Patricia Healy, Richard Riehle, David Gianopoulos, Kevin Dorsey, Gerry Becker, Richard Foronjy, Louie Lanciloti

OF MICE AND MEN (1992) DIR Gary Sinise PROD Gary Sinise, Russell Smith SCR Horton Foote (boek “Of Mice and Men” [1937] van John Steinbeck) CAM Kenneth MacMillan ED Robert L. Sinise MUS Mark Isham CAST John Malkovich, Gary Sinise, Ray Walston, Casey Siemaszko, Sherilyn Fenn, John Terry, Richard Riehle, Alexis Arquette, Joe Morton

NOWHERE TO RUN (1993) DIR Robert Harmon PROD Craig Baumgarten, Gary Adelson SCR Joe Eszterhas, Randy Feldman, Leslie Bohem (verhaal van Joe Eszterhas, Richard Marquand) CAM David Gribble ED Mark Helfrich, Zach Staenberg MUS Mark Isham CAST Jean-Claude Van Damme, Rosanna Arquette, Kieran Culkin, Ted Levine, Tiffany Taubman, Edward Blatchford, Anthony Starke, Joss Ackland

FIRE IN THE SKY (1993) DIR Robert Lieberman PROD Joe Wizan, Todd Black SCR Tracy Tormé (boek “The Walton Experience” van Travis Walton) CAM Bill Pope ED Steve Mirkovich MUS Mark Isham CAST D.B. Sweeney, Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Henry Thomas, Bradley Gregg, Noble Willingham, Kathleen Wilhoite, James Garner, Travis Walton

MADE IN AMERICA (1993) DIR Richard Benjamin PROD Michael Douglas, Rick Bieber, Arnon Milchan SCR Holly Goldberg Sloan (verhaal van Holly Goldberg Sloan, Nadine Schiff, Marcia Brandwynne) CAM Ralph D. Bode ED Jacqueline Cambas MUS Mark Isham CAST Whoopi Goldberg, Ted Danson, Will Smith, Nia Long, Paul Rodriguez, Jennifer Tilly, Peggy Rae

SHORT CUTS (1993) DIR Robert Altman PROD Cary Brokaw SCR Robert Altman, Frank Barhydt CAM Walt Lloyd ED Suzy Elmiger, Geraldine Peroni MUS Mark Isham CAST Andie MacDowell, Bruce Davison, Jack Lemmon, Julianne Moore, Matthew Modine, Anne Archer, Fred Ward, Jennifer Jason Leigh, Chris Penn, Joseph C. Hopkins, Robert Downey Jr., Madeliene Stowe, Tim Robbins, Lily Tomlin, Tom Waits, Frances McDermond, Peter Gallagher, Lori Singer, Buck Henry, Huey Lewis

ROMEO IS BLEEDING (1993) DIR Peter Medak PROD Paul Webster, Hilary Henkin SCR Hilary Henkin CAM Dariusz Wolski ED Walter Murch MUS Mark Isham CAST Gary Oldman, Lena Olin, Juliette Lewis, Will Patton, Annabella Sciorra, Roy Scheider, Ron Perlman, Dennis Farina, Neal Jones

LOSING ISAIAH (1993) DIR Steven Gyllenhaal PROD Naomi Foner SCR Naomi Foner (boek van Seth Margolis) CAM Andrzej Bartkowiak ED Harvey Rosenstock MUS Mark Isham CAST Jessica Lange, Halle Berry, David Strathairn, Cuba Gooding Jr., Daisy Eagan, Marc John Jefferies, Samuel L. Jackson, Joie LeeRegina Taylor

THE GETAWAY (1994) DIR Roger Donaldson PROD Lawrence Turman, David Foster, John Alan Simon SCR Walter Hill, Amy Holden Jones (boek “The Getaway” [1958] van Jim Thompson) CAM Peter Menzies Jr. ED Conrad Buff IV MUS Mark Isham CAST Alec Baldwin, Kim Basinger, Michael Madsen, James Woods, David Morse, Jennifer Tilly, James Stephens, Richard Farnsworth, Philip Seymour Hoffman

MRS. PARKER AND THE VICIOUS CIRCLE (1994) DIR Alan Rudolph PROD Robert Altman SCR Alan Rudolph, Randy Sue Coburn CAM Jan Kiesser ED Suzy Elmiger MUS Mark Isham CAST Jennifer Jason Leigh, Matthew Broderick, Campbell Scott, Peter Gallagher, Jennifer Beals, Andrew McCarthy, Wallace Shawn, Martha Plimpton, Sam Robards, Nick Cassavetes, Stephen Baldwin, Stanley Tucci, Keith Carradine, Jon Favreau

THE BROWNING VERSION (1994) DIR Mike Figgis PROD Ridley Scott, Mimi Polk Gitlin SCR Ronald Harwood (toneelstuk “The Browning Version” [1948] van Terence Rattigan) CAM Jean-François Robin ED Hervé Schneid MUS Mark Isham CAST Albert Finney, Greta Scacchi, Matthew Modine, Julian Sands, Michael Gambon, Ben Silverstone, Jim Sturgess, Joseph Beattie

TIMECOP (1994) DIR – CAM Peter Hyams PROD Sam Raimi, Moshe Diamant SCR Mark Verheiden (verhaal van Mark Verheiden, Mike Richardson; comic series by Mark Verheiden, Mike Richardson) ED Steven Kemper MUS Mark Isham CAST Jean-Claude Van Damme, Mia Sara, Ron Silver, Bruce McGill, Gloria Reuben, Scott Bellis, Jason Schombing, Scott Lawrence

QUIZ SHOW (1994) DIR Robert Redford PROD Robert Redford, Michael Nozik, Julian Krainin, Michael Jacobs SCR Paul Attanasio (gebaseerd op de mémoires van Richard N. Goodwin) CAM Michael Ballhaus ED Stu Linder MUS Mark Isham CAST John Turturro, Rob Morrow, Ralph Fiennes, Paul Scofield, David Paymer, Hank Azaria, Christopher McDonald, Johann Carlo, Mira Sorvino, Martin Scorsese

NELL (1994) DIR Michael Apted PROD Jodie Foster, Renée Missel SCR Mark Handley, William Nicholson (toneelstuk “Idioglossia” van Mark Handley) CAM Dante Spinotti ED Jim Clark MUS Mark Isham CAST Jodie Foster, Liam Neeson, Natasha Richardson, Richard Libertini, Nick Searcy, Robin Mullins, Jeremy Davies, O’Neal Compton

SAFE PASSAGE (1994) DIR Robert Allan Ackerman PROD Gale Anne Hurd SCR Deena Goldstone (boek “Safe Passage” [1988] van Ellyn Bache) CAM Ralf D. Bode ED Rick Shaine MUS Mark Isham CAST Susan Sarandon, Sam Shepard, Marcia Gay Harden, Nick Stahl, Robert Sean Leonard, Sean Astin, Patricia Reeves, Rutanya Alda

MIAMI RHAPSODY (1995) DIR – SCR David Frankel PROD David Frankel, Barry Jossen CAM Jack Wallner ED Steven Weisberg MUS Mark Isham CAST Sarah Jessica Parker, Mia Farrow, Antonio Banderas, Gil Bellows, Carla Gugino, Paul Mazursky, Kevin Pollack, Naomi Campbell, Jeremy Piven, Barbara Garrick

THE NET (1995) DIR Irwin Winkler PROD Irwin Winkler, Rob Cowan SCR John Brancato, Michael Ferris CAM Jack N. Green ED Richard Halsey, Jimmy Giritlian MUS Mark Isham CAST Sandra Bullock, Jeremy Northam, Dennis Miller, Diane Baker, Wendy Gazelle, Ken Howard, Ray McKinnon, Daniel Schorr, L Scott Caldwell, Robert Gossett, Kristina Krofft, Julia Pearlstein, Juan Garcia, Tony Perez, Margo Winkler

HOME FOR THE HOLIDAYS (1995) DIR Jodie Foster PROD Jodie Foster, Peggy Rajski SCR W.D. Richter (kort verhaal van Chris Radant) CAM Lajos Koltai ED Lynzee Klingman MUS Mark Isham CAST Holly Hunter, Robert Downey Jr., Anne Bancroft, Charles Durning, Dylan McDermott, Geraldine Chaplin, Steve Guttenberg, Cynthia Stevenson, Claire Danes, David Strathairn

LAST DANCE (1996) DIR Bruce Beresford PROD Steven Haft SCR Ron Koslow (verhaal van Ron Koslow, Steven Haft) CAM Peter James ED John Bloom MUS Mark Isham CAST Sharon Stone, Rob Morrow, Randy Quaid, Peter Gallagher, Jack Thompson, Jayne Brook, Pamala Tyson, Skeet Ulrich, Don Harvey

FLY AWAY HOME (1996) DIR Carroll Ballard PROD Carol Baum, John Veitch SCR Vince McKewin, Robert Rodat (autobiografie van Bill Lishman) CAM Caleb Deschanel ED Nicholas C. Smith MUS Mark Isham CAST Jeff Daniels, Anna Paquin, Dana Delany, Terry Kinney, Holter Graham, Jeremy Ratchford, Deborah Verginella, Michael J. Reynolds

NIGHT FALLS ON MANHATTAN (1996) DIR Sidney Lumet PROD Thom Mount, Josh Kramer SCR Sidney Lumet (boek “Tainted Evidence” [1993] van Robert Daley) CAM David Watkin ED Sam O’Steen MUS Mark Isham CAST Andy Garcia, Richard Dreyfuss, Lena Olin, James Gandolfini, Ian Holm, Ron Leibman, Shiek Mahmud-Bey, Colm Feore

AFTERGLOW (1997) DIR – SCR Alan Rudolph PROD Robert Altman CAM Toyomichi Kurita ED Suzy Elminger MUS Mark Isham CAST Nick Nolte, Julie Christie, Lara Flynn Boyle, Johny Lee Miller, Jay Underwood, Domini Blythe, Yves Corbeil, Alan Fawcett, Michèle-Barbara Pelletier, France Castel, Genevieve Bissonnette

THE EDUCATION OF LITTLE TREE (1997) DIR Richard Friedenberg PROD Jake Eberts SCR Richard Friedenberg (fictieve mémoires van Asa Earl Carter [Forrest Carter]) CAM Anastas N. Michos ED Jere Huggins, Wayne Wahrman MUS Mark Isham CAST James Cromwell, Joseph Ashton, Tantoo Cardinal, Graham Greene, Mika Boorem, Christopher Heyerdahl, Christopher Fennell, Leni Parker

THE GINGERBREAD MAN (1998) DIR Robert Altman PROD Jeremy Tannenbaum SCR Clyde Hayes (verhaal van John Grisham) CAM Changwei Gu ED Geraldine Peroni MUS Mark Isham CAST Kenneth Branagh, Embeth Davidtz, Robert Downey Jr., Daryl Hannah, Tom Berenger, Robert Duvall, Famke Janssen, Mae Whitman

BLADE (1998) DIR Stephen Norrington PROD Wesley Snipes, Peter Frankfurt, Robert Engelman SCR David S. Goyer CAM Theo van de Sande ED Paul Rubell MUS Mark Isham CAST Wesley Snipes, Stephen Dorff, Kris Kristofferson, N’Bushe Wright, Donal Logue, Udo Kier, Arly Jover, Traci Lords, Kevin Patrick Walls

FREE MONEY (1998) DIR Yves Simoneau PROD Nicolas Clermont SCR Joseph Brutsman, Tony Peck CAM David Franco ED Yves Langlois MUS Mark Isham CAST Marlon Brando, Charlie Sheen, Thomas Haden Church, Donald Sutherland, Mira Sorvino, Martin Sheen, David Arquette, Jean Pierre Bergeron, Rémy Girard

AT FIRST SIGHT (1999) DIR Irwin Winkler PROD Irwin Winkler, Rob Cowan SCR Steve Levitt (essay “To See and Not See” in “An Anthropoligist on Mars: Seven Paradoxical Tales” [1995] van Oliver Sacks) CAM John Seale ED Julie Monroe MUS Mark Isham CAST Val Kilmer, Mira Sorvino, Kelly McGillis, Steven Weber, Bruce Davison, Nathan Lane, Ken Howard, Margo Winkler, Drena De Niro

VARSITY BLUES (1999) DIR Brian Robbins PROD Brian Robbins, Tova Laiter SCR W. Peter Iliff CAM Chuck Cohen ED Ned Bastille MUS Mark Isham CAST James Van Der Beek, Jon Voight, Paul Walker, Ron Lester, Scott Caan, Richard Lineback, Tiffany C. Love, Amy Smart, Eliel Swinton, Thomas F. Duffy

BREAKFAST OF CHAMPIONS (1999) DIR Alan Rudolph PROD David Willis, David Blocker SCR Alan Rudolph (boek “Breakfast of Champions” [1973] van Kurt Vonnegut Jr.) CAM Elliot Davis ED Suzy Elmiger MUS Mark Isham CAST Bruce Willis, Albert Finney, Nick Nolte, Barbara Hershey, Glenne Headly, Lukas Haas, Omar Epps, Vicki Lewis, Buck Henry, Will Patton, Kurt Vonnegut Jr.

OCTOBER SKY (1999) DIR Joe Johnston PROD Larry Franco, Charles Gordon SCR Lewis Colick (boek “Rocket Boys” [1998] van Homer H. Hickam Jr.) CAM Fred Murphy ED Robert Dalva MUS Mark Isham CAST Jake Gyllenhaal, Chris Cooper, Laura Dern, Chris Owen, William Lee Scott, Chad Lindberg, Natalie Canerday, Scott Thomas

BODY SHOTS (1999) DIR Michael Christopher PROD Jennifer Keohane, Harry Colomby SCR David McKenna CAM Rodrigo García ED Eric A. Sears MUS Mark Isham CAST Joe Basile, Scott Burkholder, Liz Coke, Allison Dunbar, Sean Patrick Flanery, Edmund Genest, Adam Lieberman, Mark Hicks, Larry Joshua, Elizabeth Liebel

RULES OF ENGAGEMENT (2000) DIR William Friedkin PROD Richard D. Zanuck, Scott Rubin SCR Stephen Gaghan (verhaal van Jim Webb) CAM William A. Fraker, Nicola Pecorini ED Augie Hess MUS Mark Isham CAST Tommy Lee Jones, Samuel L. Jackson, Guy Pearce, Ben Kingsley, Bruce Greenwood, Anne Archer, Blair Underwood, Philip Baker Hall

WHERE THE MONEY IS (2000) DIR Marek Kanievska PROD Ridley Scott, Chris Zarpas, Charles Weinstock SCR E. Max Frye, Carroll Cartwright, Topper Lilien (verhaal van E. Max Frye) CAM Thomas Burstyn ED Dan Lebental, Garth Craven, Samuel Craven MUS Mark Isham CAST Paul Newman, Linda Fiorentino, Dermot Mulroney, Susan Barnes, Anne Pitoniak, Bruce McVittie

TRIXIE (2000) DIR Alan Rudolph PROD Robert Altman SCR Alan Rudolph (verhaal van by Alan Rudolph, John Binder) CAM Jan Kiesser ED John Helde, Michael Ruscio MUS Mark Isham, Roger Neill CAST Emily Watson, Dermot Mulroney, Nick Nolte, Nathan Lane, Brittany Murphy, Lesley Ann Warren, Will Patton, Stephen Lang, Mark Acheson, Vincent Gale

MEN OF HONOR (2000) DIR George Tillman Jr. PROD Robert Teitel, Bill Badalato SCR Scott Marshall Smith CAM Anthony B. Richmond ED John Carter, Dirk Westervelt MUS Mark Isham CAST Robert De Niro, Cubo Gooding Jr., Charlize Theron, Aunjanue Ellis, Hal Holbrook, Michael Rapaport, Powers Boothe, David Keith

SAVE THE LAST DANCE (2001) DIR Thomas Carter PROD Robert W. Cort, David Madden SCR Duane Adler, Cheryl Edwards (verhaal van Duane Adler) CAM Robbie Greenberg ED Jeff Canavan, Peter E. Berger, Fritz Feick MUS Mark Isham CAST Julia Stiles, Sean Patrick Thomas, Kerry Washington, Fredro Starr, Terry Kinney, Bianca Lawson, Vince Green, Garland Whitt

LIFE AS A HOUSE (2001) DIR Irwin Winkler PROD Irwin Winkler, Rob Cowan SCR Mark Andrus CAM Vilmos Zsigmond ED Julie Monroe MUS Mark Isham CAST Kevin Kline, Kristin Scott Thomas, Hayden Christensen, Jena Malone, Mary Steenburgen, Mike Weinberg, Scotty Leavenworth, Ian Somerhalder, Sam Robards, Barry Primus, Margo Winkler

HARDBALL (2001) DIR Brian Robbins PROD Brian Robbins, Tina Nides SCR John Gatins (boek “Hardball: A Season in the Projects” [1994] van Daniel Coyle) CAM Tom Richmond ED Ned Bastille MUS Mark Isham CAST Keanu Reeves, Diane Lane, John Hawkes, Bryan Hearne, Julian Griffith, Michael B. Jordan, A. Delon Ellis Jr.

DON’T SAY A WORD (2001) DIR Gary Fleder PROD Anne Kopelson, Arnold Kopelson, Arnon Milchan SCR Anthony Peckham, Patrick Smith Kelly (boek “Don’t Say a Word” [1991] van Anthony Peckham) CAM Amir Mokri ED Armen Minasian, William Steinkamp MUS Mark Isham CAST Michael Douglas, Sean Bean, Brittany Murphy, Skye McCole Bartusiak, Famke Janssen, Jennifer Esposito, Shawn Doyle, Oliver Platt

IMPOSTOR (2001) DIR Gary Fleder PROD Gary Fleder, Gary Sinise, Daniel Lupi, Marty Katz SCR Caroline Case, Ehren Kruger, David Thowy (kort verhaal “The Impostor” van Philip K. Dick; adaptatie van Scott Rosenberg) CAM Robert Elswit ED Armen Minasian, Bob Ducsay MUS Mark Isham CAST Gary Sinise, Madeleine Stowe, Vincent D’Onofrio, Tony Shalhoub, Tim Guinee, Mekhi Phifer, Lindsay Crouse, Elizabeth Peña

THE MAJESTIC (2001) DIR – PROD Frank Darabont SCR Michael Sloane CAM David Tattersall ED Jim Page MUS Mark Isham CAST Jim Carrey, Martin Landau, Bob Balaban, Jeffrey DeMunn, Hal Holbrook, Laurie Holden, David Ogden Stiers, James Whitmore, Susan Willis, Catherine Drent, Brian Howe

MOONLIGHT MILE (2002) DIR – SCR Brad Silberling PROD Brad Silberling, Mark Johnson CAM Phedon Papamichael ED Lisa Zeno Churgin MUS Mark Isham CAST Jake Gyllenhaal, Dustin Hoffman, Susan Sarandon, Holly Hunter, Alexia Landeau, Richard Messing, Lev Friedman, Bob Clendelin, Jim Fyfe, Mary Ellen Trainor, Dabney Coleman

THE COOLER (2003) DIR Wayne Kramer PROD Sean Furst SCR Wayne Kramer, Frank Hannah CAM James Whitaker ED Arthur Coburn MUS Mark Isham CAST William H. Macy, Alec Baldwin, Maria Bello, Shawn Hatosy, Ron Livingston, Paul Sorvino, Estella Warren, Arthur J. Nascarella, Joey Fatone, M.C. Gainey, Ellen Greene, Don Scribner, Tony Longo

SPARTAN (2004) DIR – SCR David Mamet PROD Ellie Samaha, Art Linson, Moshe Diamant, David Bergstein CAM Juan Ruiz Anchía ED Barbara Tulliver MUS Mark Isham CAST Val Kilmer, Derek Luke, William H. Macy, Tia Texada, Jeremie Campbell, Bob Jennings, Lionel Mark Smith, Ed O’Neill, Kristen Bell, Mark Pellegrino

MIRACLE (2004) DIR Gavin O’Connor PROD Gordon Grey, Mark Ciardi SCR Eric Guggenheim CAM Dan Stoloff ED Daric Loo, John Gilroy MUS Mark Isham CAST Kurt Russell, Patricia Clarkson, Noah Emmerich, Sean McCann, Kenneth Welsh, Eddie Cahill, Patrick O’Brien Demsey, Michael Mantenuto

HIGHWAYMEN (2004) DIR Robert Harmon PROD Mike Marcus, Carroll Kemp SCR Hans Bauer, Craig Mitchell CAM Rene Ohashi ED Chris Peppe MUS Mark Isham CAST Jim Cazievel, Rhona Mitra, Frankie Faison, Colm Feore, Gordon Currie, Andrea Roth, Noam Jenkins, Toby Proctor, James Kee, Guylaine St-Onge

TWISTED (2004) DIR Philip Kaufman PROD Peter Kaufman, Anne Kopelson, Arnold Kopelson, Linne Radmin, Florina Massbaum SCR Sarah Thorp CAM Peter Deming ED Peter Boyle MUS Mark Isham CAST Ashley Judd, Samuel L. Jackson, Andy Garcia, David Strathairn, Russell Wong, Camryn Manheim, Mark Pellegrino, Titus Welliver, D.W. Moffett, Leland Orser

CRASH (2004) DIR Paul Haggis PROD Paul Haggis, Don Cheadle, Bobby Moresco, Cathy Schulman, Bob Yari, Mark H. Harris SCR Paul Haggis, Bobby Moresco (story by Paul Haggis) CAM J. Michael Muro ED Hughes Winborne MUS Mark Isham CAST Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon, Jennifer Esposito, Terrence Howard, Chris ‘Ludacris’ Bridges, Thandie Newton, Ryan Philippe, Larenz Tate, Michael Peña, Tony Danza, Brendan Fraser

RACING STRIPES (2005) DIR Frederik Du Chau PROD Lloyd Phillipe, Broderick Johnson, Edward L. McDonnell, Andrew A. Kosove SCR David Schmidt (verhaal van David Schmidt, Frederik Du Chau, Kirk DeMicco, Steven P. Wegner) CAM David Eggby ED Tom Finan MUS Mark Isham CAST Bruce Greenwood, Hayden Panettiere, Caspar Poyck, Gary Bullock, Wendie Malick, M. Emmet Walsh

KICKING & SCREAMING (2005) DIR Jesse Dylan PROD Jimmy Miller SCR Steve Rudnick, Leo Benvenuti CAM Lloyd Ahern II ED Stuart H. Pappé, Peter Teschner MUS Mark Isham CAST Will Ferrell, Robert Duvall, Mike Ditka, Kate Walsh, Musetta Vander, Dylan McLaughlin, Josh Hutcherson

IN HER SHOES (2005) DIR Curtis Hanson PROD Curtis Hanson, Ridley Scott, Lisa Ellzey, Carol Fenelon SCR Susannah Grant (boek “In Her Shoes” [2002] van Jennifer Weiner) CAM Terry Stacey ED Lisa Zeno Churgin, Craig Kitson MUS Mark Isham CAST Cameron Diaz, Toni Collette, Shirley MacLaine, Anson Mount, Norman Lloyd, Richard Burgi, Candice Azzara, Brooke Smith, Jennifer Weiner

RUNNING SCARED (2006) DIR – SCR Wayne Kramer PROD Brett Ratner, Sammy Lee CAM James Whitacker ED Arthur Coburn MUS Mark Isham CAST Paul Walker, Cameron Bright, Vera Farmiga, Chazz Palminteri, Karel Roden, Johnny Messner, Ivana Milicevic, Alex Neuberger, Michael Cudlitz, Bruce Altman

EIGHT BELOW (2006) DIR Frank Marshall PROD David Hoberman, Patrick Crowley SCR David DiGilio (scenario ANTARCTICA [1983] van Toshirô Ishidô, Koreyoshi Kurahara, Tatsuo Nogami, Susumu Saji) CAM Don Burgess ED Christopher Rouse MUS Mark Isham CAST Paul Walker, Bruce Greenwood, Moon Bloodgood, Wendy Crewson, Gerard Plunkett, August Schellenberg, Jason Biggs

THE BLACK DAHLIA (2006) DIR Brian De Palma PROD Rudy Cohen, Moshe Diamant, Art Linson, Avi Lerner SCR Josh Friedman (boek “The Black Dahlia” [1984] van James Ellroy) CAM Vilmos Zsigmond ED Bill Pankow MUS Mark Isham CAST Josh Hartnett, Scarlett Johansson, Aaron Eckhart, Hilary Swank, Mia Kirshner, Mike Starr, Fiona Shaw, Patrick Fischler, James Otis

INVINCIBLE (2006) DIR – CAM Ericson Core PROD Mark Ciardi, Gordon Gray, Ken Mok SCR Brad Gann ED Gerald B. Greenberg [Jerry Greenberg] MUS Mark Isham CAST Mark Wahlberg, Greg Kinnear, Elizabeth Banks, Kevin Conway, Michael Rispoli, Kirk Acevedo, Dov Davidoff, Michael Kelly, Sal Darigo

BOBBY (2006) DIR – SCR Emilio Estevez PROD Michael Litvak, Holly Wiersma, Edward Bass CAM Michael Barrett ED Richard Chew MUS Mark Isham CAST Harry Belafonte, Nick Cannon, Emilio Estevez, Laurence Fishburne, Heather Graham, Anthony Hopkins, Helen Hunt, Joshua Jackson, Ashton Kutcher, Shia LaBeouf, Lindsay Lohan, William H. Macey, Demi Moore, Freddy Rodriguez, Martin Sheen, Christian Slater, Sharon Stone, Elijah Wood

FREEDOM WRITERS (2007) DIR Richard LaGravenese PROD Danny DeVito, Stacey Sher, Michael Shamberg SCR Richard LaGravenese (boek “The Freedom Writers Diary: How a Teacher and 150 Teens Used Writing to Change Themselves and the World Around Them” [1999] van Erin Gruwell, The Freedom Writers) CAM Jim Denault ED David Moritz MUS Mark Isham, Will.i.am CAST Hilary Swank, Imelda Staunton, Patrick Dempsey, Scott Glenn, April Hernandez Castillo, Mario, Kristin Herrera

GRACIE (2007) DIR Davis Guggenheim PROD Davis Guggenheim, Elisabeth Shue, Andrew Shue, Lemore Syvan SCR Lisa Marie Petersen, Karen Janszen (verhaal van Davis Guggenheim, Andrew Shue, Ken Himmelman) CAM Chris Manley ED Elizabeth Kling MUS Mark Isham CAST Dermot Mulroney, Elisabeth Shue, Carly Schroeder, Andrew Shue, Trevor Heins, John Doman

NEXT (2007) DIR Lee Tamahori PROD Nicolas Cage, Todd Garner, Arne Schmidt, Graham King SCR Gary Goldman, Jonathan Hensleigh, Paul Bernbaum (verhaal van Gary Goldman; kort verhaal “The Golden Man” [1964] van Philip K. Dick) CAM David Tattersall ED Christian Wagner MUS Mark Isham CAST Nicolas Cage, Julianne Moore, Jessica Biel, Thomas Kretschmann, Tory Kittles, José Zúñiga

IN THE VALLEY OF ELAH (2007) DIR Paul Haggis PROD Paul Haggis, Laurence Becsey, Steve Samuels, Patrick Wachsberger SCR Paul Haggis (verhaal van Paul Haggis, Mark Boal) CAM Roger Deakins ED Jo Francis MUS Mark Isham CAST Tommy Lee Jones, Charlize Theron, Susan Sarandon, Jason Patric, James Franco, Josh Brolin, Barry Corbin, Frances Fisher

RESERVATION ROAD (2007) DIR Terry George PROD Nick Wechsler, A. Kitman Ho SCR Terry George, John Burnham Schwartz (boek “Reservation Road” [1968] van John Burnham Schwartz) CAM John Lindley ED Naomi Geraghty MUS Mark Isham CAST Joacquin Phoenix, Mark Ruffalo, Jennifer Connelly, Mira Sorvino, Sean Curley, Samuel Ryan Finn, Gary Kohn

LIONS FOR LAMBS (2007) DIR Robert Redford PROD Robert Redford, Matthew Michael Carnahan, Andrew Hauptman, Tracy Falco SCR Matthew Michael Carnahan CAM Philippe Rousselot ED Joe Hutshing MUS Mark Isham CAST Robert Redford, Meryl Streep, Tom Cruise, Michael Peña, Andrew Garfield, Peter Berg, Kevin Dunn, Derek Luke, Larry Bates

THE MIST (2007) DIR Frank Darabont PROD Frank Darabont, Liz Glotzer SCR Frank Darabont (novella “The Mist” [1980] van Stephen King) CAM Rohn Schmidt ED Hunter M. Via MUS Mark Isham CAST Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden, Andre Braugher, Toby Jones, William Sadler, Jeffrey DeMunn, Frances Sternhagen

THE WOMEN (2008) DIR Diane English PROD Diane English, Bill Johnson, Mick Jagger, Pliny Porter, Victoria Pearman SCR Diane English (toneelstuk “The Women” [1936] van Clare Boothe Luce; scenario THE WOMEN [1939] van Anita Loos, Jane Murfin) CAM Anastas M. Nichos ED Tia Nolan MUS Mark Isham CAST Meg Ryan, Annette Bening, Eva Mendes, Debra Messing, Jada Pinkett Smith, Carrie Fisher, Cloris Leachman, Debi Mazar, Bette Midler, Candice Bergen, India Ennenga, Jill Flint, Ana Gasteyer, Joanna Gleason, Tilly Scott Pederson, Lynn Whitfield

THE SECRET LIFE OF BEES (2008) DIR Gina Prince-Bythewood PROD Lauren Shuler Donner, Will Smith, Joe Pichorallo, James Lassiter SCR Gina Prince-Bythewood (boek “The Secret Life of Bees” [2002] van Sue Monk Kidd) CAM Rogier Stoffers ED Terilyn A. Shropshire MUS Mark Isham CAST Queen Latifah, Dakota Fanning, Jennifer Hudson, Alicia Keys, Sophie Okonedo, Paul Bettany, Hilarie Burton, Tristan Mack Wilds, Nate Parker

PRIDE AND GLORY (2008) DIR Gavin O’Connor PROD Greg O’Connor SCR Gevin O’Connor, Joe Carnahan (verhaal van Gavin O’Connor, Greg O’Connor, Robert Hopes) CAM Declan Quinn ED John Gilroy, Lisa Zeno Chrugin MUS Mark Isham CAST Edward Norton, Colin Farrell, Jon Voight, Noah Emmerich, Jennifer Ehle, John Ortiz, Frank Grillo, Shea Whigham, Lake Bell

THE EXPRESS, a.k.a. THE EXPRESS: THE ERNIE DAVIS STORY (2008) DIR Gary Fleder PROD John Davis SCR Charles Leavitt (boek “Ernie Davis: The Elmira Express” [1983] van Robert Gallagher) CAM Kramer Morgenthau ED William Steinkamp, Padraic McKinley MUS Mark Isham CAST Dennis Quaid, Rob Brown, Darrin Dewitt Henson, Omar Benson Miller, Nelsan Ellis, Charles S. Dutton

NOT FORGOTTEN (2009) DIR Dror Soref PROD Dror Soref, Donald Zuckerman SCR Dror Soref, Tomás Romero CAM Steven Bernstein ED Martin Hunter MUS Mark Isham, Cindy O’Connor CAST Simon Baker, Paz Vega, Michael DeLorenzo, Chloë Grace Moretz, Ken Davitian, Claire Forlani, Gedde Watanabe, Mark Rolston

MY ONE AND ONLY (2009) DIR Richard Loncraine PROD Norton Herrick, Aaron Ryder SCR Charlie Peters CAM Marco Pontecorvo ED Humphrey Dixon MUS Mark Isham CAST Renée Zellweger, Logan Lerman, Eric McCormack, Chris Noth, Nick Stahl, Steven Weber, Kevin Bacon, Troy Garity, David Koechner

CROSSING OVER (2009) DIR – SCR Wayne Kramer PROD Wayne Kramer, Frank Marshall CAM James Whitaker ED Arthur Coburn MUS Mark Isham CAST Harrison Ford, Ray Liotta, Jim Sturgess, Ashley Judd, Cliff Curtis, Alice Braga, Alice Eve, Summer Bishil, Jacqueline Obradors, Melody Zara, Merik Tadros

THE BAD LIEUTENANT: PORT OF CALL – NEW ORLEANS (2009) DIR Werner Herzog PROD John Thompson, Stephen Belafonte, Edward R. Pressman, Randall Emmett, Gabe Polsky, Alan Polsky SCR William M. Finkelstein CAM Peter Zeitlinger ED Joe Bini MUS Mark Isham CAST Nicolas Cage, Eva Mendes, Val Kilmer, Avin ‘Xzibit’ Joiner, Fairuza Balk, Shawn Hatosy, Jennifer Coolidge, Tom Bower, Brad Dourif

FAME (2009) DIR Kevin Tancharoen PROD Tom Rosenberg, Mark Canton, Gary Lucchesi SCR Allison Burnett (scenario FAME [1980] van Christopher Gore) CAM Scott Kevan ED Myron Kerstein MUS Mark Isham CAST Kay Panabaker, Walter Perez, Naturi Naughton, Asher Monroe, Kherington Payne, Collins Pennie, Bebe Neuwirth, Kelsey Grammer, Debbie Allen

THE CRAZIES (2010) DIR Breck Eisner PROD Rob Cowan, Michael Aguilar, Dean Georgaris SCR Ray Wright, Scott Kosar (scenario THE CRAZIES [1973] van George A. Romero) CAM Maxime Alexandre ED Billy Fox MUS Mark Isham CAST Timothy Olyphant, Radha Mitchell, Joe Anderson, Danielle Panabaker, Christie Lynn Smith, Brett Rickaby, Preston Bailey, John Aylward

THE CONSPIRATOR (2010) DIR Robert Redford PROD Robert Redford, Robert Stone, Greg Shapiro, Bill Holderman SCR James D. Solomon (verhaal van James D. Solomon, Gregory Bernstein) CAM Newton Thomas Sigel ED Craig McKay MUS Mark Isham CAST James McAvoy, Robin Wright, Kevin Kline, Evan Rachel Wood, Tom Wilkinson, Justin Long, Danny Huston, James Badge Dale

THE MECHANIC (2011) DIR Simon West PROD David Winkler, René Besson SCR Lewis John Carlino, Richard Wenk (verhaal van Lewis John Carlino; scenario THE MECHANIC [1972] van Lewis John Carlino) CAM Eric Schmidt ED Todd E. Miller, T.G. Herrington MUS Mark Isham CAST Jason Statham, Ben Foster, Tony Goldwyn, Donald Sutherland, Jeff Chase, Mini Anden, James Logan, Eddie J. Fernandez

WARRIOR (2011) DIR Gavin O’Connor PROD Gavin O’Connor, Greg O’Connor SCR Gavin O’Connor, Cliff Dorfman, Anthony Tambakis (story by Gavin O’Connor, Cliff Dorfman) CAM Masanobu Takayanagi ED Sean Albertson, Matt Chesse, John Gilroy, Aaron Marshall MUS Mark Isham CAST Tom Hardy, Joel Edgerton, Nick Nolte, Jennifer Morrison, Frank Grillo, Kevin Dunn, Maximiliano Hernández

DOLPHIN TALE (2011) DIR Charles Martin Smith PROD Richard Ingber, Andrew A. Kosove, Broderick Johnson SCR Karen Janszen, Noam Dromi CAM Karl Walter Lindenlaub ED Harvey Rosenstock MUS Mark Isham CAST Harry Connick Jr., Ashley Judd, Kris Kristofferson, Morgan Freeman, Nathan Gamble, Frances Sternhagen, Austin Stowell

STOLEN (2012) DIR Simon West PROD René Besson, Jesse Kennedy, Matthew Joynes, Josh Cowell SCR David Guggenheim CAM James Whitaker ED Glen Scantlebury MUS Mark Isham CAST Nicolas Cage, Josh Lucas, Danny Huston, Malin Akerman, Sami Gayle, Edrick Browne, Mark Valley, Barry Shabaka Henley

THE FACTORY (2012) DIR Morgan O’Neill PROD Joel Silver, David Gambino, Susan Downey SCR Morgan O’Neill, Paul Leyden CAM Kramer Morgenthau ED Tod Feuerman MUS Mark Isham CAST John Cusack, Jennifer Carpenter, Dallas Roberts, Mae Whitman, Sonya Walger, Mageina Tovah, Katherine Waterston

THE INEVITABLE DEFEAT OF MISTER & PETE (2013) DIR George Tillman Jr. PROD George Tillman Jr., Rachel Cohen, Jana Falkenstein, Robert Teitel SCR Michael Starrbury CAM Reed Morano ED Jamie Kirkpatrick MUS Mark Isham, Alicia Keyes CAST Skylan Brooks, Ethan Dizon, Jordin Sparks, Jeffrey Wright, Anthony Macke, Jennifer Hudson, Julito McCullum

42 (2013) DIR – SCR Brian Helgeland PROD Thomas Tull CAM Don Burgess ED Kevin Stitt, Peter McNulty MUS Mark Isham CAST Chadwick Boseman, Harrison Ford, Nicole Beharie, Christopher Meloni, Ryan Merriman, Lucas Black, André Holland, Alan Tudyk, Hamish Linklater, T.R. Knight, John C. McGinley

HOMEFRONT (2013) DIR Gary Fleder PROD Sylvester Stallone, John Thompson, Kevin King Templeton SCR Sylvester Stallone (boek “Homefront” [2005] van Chuck Logan) CAM Theo van de Sande ED Padraic McKinley MUS Mark Isham CAST Jason Statham, James Franco, Winona Ryder, Kate Bosworth, Izabela Vidovic, Clancy Brown, Marcus Hester

BEYOND THE LIGHTS (2014) DIR – SCR Gina Prince-Bythewood PROD Reggie Rock Bythewood, Stephanie Allain, Sharon Tomlinson, Amar’e Stoudemire CAM Tami Reiker ED Terilyn A. Shropshire MUS Mark Isham, Jon Mills CAST Guga Mbatha-Raw, Nate Parker, Minnie Driver, Colson Baker, Danny Glover, Darryl Stephens, Elaine Tan, Isaac Keys

THE LONGEST RIDE (2015) DIR George Tillman Jr. PROD Nicholas Sparks, Theresa Park, Wyck Godfrey, Marty Bowen SCR Craig Bolotin (boek “The Longest Ride” [2013] van Nicholas Sparks) CAM David Tattersall ED Jason Ballantine MUS Mark Isham CAST Britt Robertson, Scott Eastwood, Alan Alda, Jack Huston, Oona Chaplin, Melissa Benoist, Lolita Davidovich, Elea Oberon

SEPTEMBERS OF SHIRAZ (2015) DIR Wayne Blair PROD Hanna Weg, Les Weldon, Heidi Jo Markel, Alan Siegel, Gerard Butler SCR Hanna Weg (boek “Septembers of Shiraz” [2007] van Dalia Sofer) CAM Warwick Thornton ED John Scott MUS Mark Isham CAST Adrien Brody, Salma Hayek, Shoreh Aghdashloo, Alon Aboutboul, Gabriella Wright, Anthony Azizi, Ben Youcef, Jamie Ward

THE GREAT GILLY HOPKINS (2015) DIR Stephen Herek PROD David Paterson, John Paterson, Brian Kennedy, William Teitler SCR David Paterson (boek “The Great Gilly Hopkins” [1978] van Katherine Paterson) CAM David M. Dunlap ED David Leonard MUS Mark Isham CAST Sophie Nélisse, Kathy Bates, Julia Stiles, Octavia Spencer, Glenn Close, Bill Cobbs, Billy Magnussen

PAPA HEMINGWAY IN CUBA (2015) DIR Bob Yari PROD Bob Yari, Michael Pacino, Amanda Harvey, Weezie Melancon SCR Denne Bart Petitclerc CAM Ernesto Melara ED Glen Scantlebury MUS Mark Isham CAST Giovanni Ribisi, Joely Richardson, Adrian Sparks, Minka Kelly, Shaun Toub, James Remar, Anthony Molinari, Jeff Jonas

MR. CHURCH (2016) DIR Bruce Beresford PROD Courtney Solomon, Lee Nelson, Mark Canton, David Beulow SCR Susan McMartin CAM Sharone Meir ED David Beatty MUS Mark Isham CAST Eddie Murphy, Britt Robertson, Natascha McElhone, Xavier Samuel, Lucy Fry, Christian Madsen, Mckenna Grace, Natalie Coughlin

MECHANIC: RESURRECTION (2016) DIR Dennis Gansel PROD William Chartoff, David Winkler, John Thompson, Robert Earl SCR Philip Shelby, Tony Mosher (verhaal van Philip Shelby; personages bedacht door Lewis John Carlino) CAM Daniel Gottschalk ED Todd E. Miller, Michael J. Duthie, Ueli Christen MUS Mark Isham CAST Jason Statham, Jessica Alba, Tommy Lee Jones, Michelle Yeoh, Sam Hazeldine, John Cenatiempo

A FAMILY MAN (2016) DIR Mark Williams PROD Gerard Butler, Mark Williams, Alan Siegel, Patrick Newall, Craig J. Flores SCR Bill Dubuque CAM Shelly Johnson ED Thom Noble MUS Mark Isham CAST Gerard Butler, Gretchen Mol, Alison Brie, Alfred Molina, Willem Dafoe, Maxwell Jenkins, Anupam Kher, Dylan Roberts

THE ACCOUNTANT (2016) DIR Gavin O’Connor PROD Lynette Howell Taylor, Mark Williams SCR Bill Dubuque CAM Seamus McGarvey ED Richard Pearson MUS Mark Isham CAST Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal, Jeffrey Tambor, Cynthia Addai-Robinson, John Lithgow, Jean Smart

FALLEN (2016) DIR Scott Hicks PROD Claudia Bluemhuber, Jim Seibel, Mark Ciardi, Gordon Gray, Bill Johnson SCR Michael Arlen Ross, Nichole Miljard, Kathryn Price (boek “Fallen” [2009] van Lauren Kate) CAM Alar Kivilo ED Scott Gray MUS Mark Isham CAST Addison Timlin, Joely Richardson, Hermione Corfield, Daisy Head, Leo Suter, Jeremy Irvine, Harrison Gilbertson

MEGAN LEAVEY (2017) DIR Gabriela Cowperthwaite PROD Jennifer Monroe, Jennifer Dong, Mickey Liddell, Pete Shilaimon SCR Pamela Gray, Tim Lovestedt, Annie Mumolo CAM Lorenzo Senatore ED Peter McNulty MUS Mark Isham CAST Kate Mara, Edie Falco, Alisa Harris, Will Patton, Corey Johnson

SUN DOGS (2017) DIR Jennifer Morrison PROD Jennifer Morrison, Anthony Tambakis, Bert Hamelinck, Andrew Carlberg, Gastón Pavlovich SCR Raoul McFarland CAM Michael Alden Lloyd ED Joe Talbot Hall MUS Mark Isham CAST Michael Angarano, Melissa Benoist, Alvin ‘Xzibit’ Joiner, Allison Janney, Ed O’Neill, Eric Christian Olsen, J.R. Ramirez

INSTRUMENT OF WAR (2017) DIR Adam Thomas Anderegg PROD Russ Kendall SCR Matt Whitaker CAM Wes Johnson ED Michael Bradshaw MUS Mark Isham CAST Jack Ashton, Elliot James Langridge, Daniel Betts, Rupert Simonian, Urs Rechn, Andrea Deck, Andreas Wisniewski, Callum McGowan

DUCK DUCK GOOSE (2018, animatie) DIR Christopher Jenkins PROD Penney Finkelman Cox, Sandra Rabins, Harley Zhao SCR Christopher Jenkins, Scott Atkinson, Tegan West, Rob Muir (verhaal van Christopher Jenkins; Mandarijns scenario van Ding Ding) ED Lisa Linder Silver MUS Mark Isham CAST (enkel stemmen) Jim Caffigan, Zendaya, Lance Lim, Greg Proops, Natasha Leggero, Diedrich Bader, Reggie Watts, Carl Reiner, Stephen Fry, Jennifer Grey, Christopher Jenkins

BOLDEN (2019) DIR Dan Pritzker PROD Dan Pritzker, Michele Tayler, Jonathan Cornick SCR Dan Pritzker, David Rothschild (verhaal van Dan Pritzker) CAM Neal Norton ED Chris Steele-Nicholson, Thomas J. Nordberg MUS Mark Isham, Scott Steiner, Wynton Marsalis CAST Gary Carr, Erik LaRay Harvey, Ian McShane, Michael Rooker, Yaya DaCosta, Reno Wilson, Robert Ri’chard, Karimah Westbrook

A DOG’S JOURNEY (2019) DIR Gail Mancuso PROD Gavin Polone SCR W. Bruce Cameron, Cathryn Michon, Wallace Wolodarsky, Maya Forbes (boek “A Dog’s Journey” [2012] van W. Bruce Cameron) CAM Rogier Stoffers ED Robert Komatsu MUS Mark Isham CAST Dennis Quaid, Kathryn Prescott, Marg Helgenberger, Betty Gilpin, Henry Lau, Abby Ryder Fortson

SEE YOU SOON (2019) DIR David Mahmoudieh SCR Jenia Tanaeva, Mike Cestari (verhaal van Mike Cestari) CAM Eric Maddison ED Julie Garcés MUS Mark Isham CAST Liam McIntyre, Jenia Taneava, Harvey Keitel, Poppy Drayton, Oleg Taktarov, Petr Malevannaya, Carla Abruzzo

TOGO (2019) DIR – CAM Ericson Core PROD Kim Zubick SCR Tom Flynn ED Martin Pensa MUS Mark Isham CAST Willem Dafoe, Julianne Nicholson, Christopher Heyerdahl, Richard Dormer, Adrien Dorval, Madeline Wickens, Michael Greyeyes, Nive Nielsen, Nikolai Nikolaeff, Thorbjørn Harr, Catherine McGregor

BILL & TED FACE THE MUSIC (2020) DIR Dean Parisot PROD Ed Solomon, Alex Winter, David Haring, Scott Kroopf, Alex Lebovici, Steve Ponce SCR Chris Matheson, Ed Solomon (characters created by Chris Matheson, Ed Solomon) CAM Shelly Johnson ED Don Zimmerman MUS Mark Isham CAST Keanu Reeves, Alex Winter, Kristen Schaal, Samara Weaving, Brigette Lundy-Paine, William Sadler

HONEST THIEF (2020) DIR Mark Williams PROD Mark Williams, Craig Chapman, Tai Duncan, Myles Nestel SCR Mark Williams, Steve Allrich (verhaal van Mark Williams, Steve Allrich) CAM Shelley Johnson ED Michael P. Shawver MUS Mark Isham CAST Liam Neeson, Kate Walsh, Jai Courtney, Jeffrey Donovan, Anthony Ramos, Robert Patrick, Jasmine Cephas Jones

JUDAS AND THE BLACK MESSIAH (2021) DIR Shaka King PROD Shaka King, Charles D. King, Ryan Coogler SCR Shaka King, Will Berson (verhaal van Shaka King, Will Berson, Kenneth Lucas, Keith Lucas) CAM Sean Bobbitt ED Kristan Sprague MUS Mark Isham, Craig Harris CAST Daniel Kaluuya, LaKeith Stanfield, Jesse Plemons, Dominique Fishback, Ashton Sanders, Algee Smith

NEEDLE IN A TIMESTACK (2021) DIR John Ridley PROD Zanne Devine, Aaron L. Gilbert, Matt Kennedy, David Thwaites SCR John Ridley (kort verhaal van Robert Silberberg) CAM Ramsey Nickell ED Luyen Vu MUS Mark Isham CAST Leslie Odom Jr., Freida Pinto, Cynthia Erivo, Orlando Bloom, Jadyn Wong, Ulka Simone Mohanty, Elizabeth Weinstein, Gourav Shah

BLACKLIGHT (2022) DIR Mark Williams PROD Mark Williams, Paul Currie, Myles Nestel, Coco Xiaolu Ma, Allie Loh SCR Mark Williams, Nick May (verhaal van Nick May, Brandon Reavis) CAM Shelly Johnson ED Michael P. Pawver MUS Mark Isham CAST Liam Neeson, Aidan Quinn, Taylor John Smith, Emmy Raver-Lampham, Claire van der Boom, Yeal Stone, Andrew Shaw

THE UNBEARABLE WEIGHT OF MASSIVE TALENT (2022) DIR Tom Gormican PROD Nicolas Cage, Kristin Burr, Michael Nilon, Kevin Turen SCR Tom Gormican, Kevin Etten CAM Nigel Bulck ED Melissa Bretherton MUS Mark Isham CAST Nicolas Cage, Pedro Pascal, Ike Barinholtz, Neil Patrick Harris, Tiffany Haddish, Sharon Horgan, Paco León, Lily Mo Sheen

TV MOVIES

KIMU NO SENSÔ (1991) DIR Masaaki Odagiri PROD Kazuki Nakayama TELEPLAY Akira Hayasaki MUS Mark Isham CAST Takeshi Kitano, Kirin Kiki, Hye-suk Lee, Yoshimi Iwasaki, Leo Morimoto, Kunio Murai

SKETCH ARTIST (1992) DIR Phedon Papamichael PROD Brad Krevoy, Steven Sabler TELEPLAY Michael Angeli CAM Wally Pfister ED Carole Kravetz Aykanian MUS Mark Isham CAST Jeff Fahey, Sean Young, Frank McRae, Drew Barrymore, Tchéky Karyo, James Tolkan, Stacy Haiduk, Charlotte Lewis, Mark Boone Jr.

GOTTI (1996) DIR Robert Harmon PROD David Coatsworth TELEPLAY Steve Shagan (boek “Gotti: Rise and Fall” van Gene Mustain, Jerry Capeci) CAM Alar Kivilo ED Zach Staenberg MUS Mark Isham CAST Armand Assante, William Forsythe, Anthony Quinn, Richard C. Sarafian, Frank Vincent, Dominic Chianese, Robert Miranda, Scott Cohen

THE DEFENDERS: PAYBACK (1997) DIR Andy Wolk PROD Beau Bridges, Sy Fischer TELEPLAY Andy Wolk, Peter Wolk CAM John Newby ED Lauren A. Schaffer MUS Mark Isham CAST Beau Bridges, E.G. Marshall, Martha Plimpton, Roma Maffia, Mark Blum, Rachael Leigh Cook, Clea DuVall, Yaphet Kotto, John Laroquette

THE DEFENDERS: CHOICE OF EVILS (1998) DIR Andy Wolk PROD Sy Fischer TELEPLAY Andy Wolk, Peter Wolk, Larry Cohen (verhaal van Larry Cohen) CAM John Newby ED Lauren A. Schaffer MUS Mark Isham, David Goldblatt CAST Beau Bridges, E.G. Marshall, Martha Plimpton, Jon Polito, LisaGay Hamilton, David Hemblen, Melanie Nicholls-King

THE DEFENDERS: TAKING THE FIRST (1998) DIR Andy Wolk PROD Sy Fischer TELEPLAY Andy Wolk, Peter Wolk CAM John Newby ED Lauren A. Schaffer MUS Mark Isham, David Goldblatt CAST Beau Bridges, Martha Plimpton, Jeremy London, Clifton Collins Jr., Philip Casnoff, Mimy Kuzyk, Camilla Scott

THE COURIER/2.0 (2008) DIR – CAM Ericson Core PROD Anton Maillie, Kristyna Kodet TELEPLAY Pete Pepe MUS Mark Isham CAST Predrag Bjelac, David Bowles, Zdenek Dvoracek, Marta Gavrilona, Jindrich Hinke, Zdenek Maryska, Mirek Navratil, Pete Pepe, Iiro Seppänen

LESS THAN ZERO (2019) TELEPLAY Craig Wright CAM Roberto Schaefer ED Pattye Rogers MUS Mark Isham CAST Austin Abrams, Sarah Jane Morris, Kylie Rogers, Donen Rubinstein, Cooper Koch, Shay Rudolph, Ross Partridge, Denyse Tontz