Mylène Demongeot: “Het is alsof we nu in een Kleenex-maatschappij leven—on prend, on jette”

Het was op een zondagochtend in april 2014, in het Château des Thermes in Chaufontaine, nabij Luik. Een aantal wielerploegen hadden er na de wielerwedstrijd de Waalse Pijl, enkele dagen eerder, hun verblijf en trainingen opzitten. Ze hadden het Château verlaten en waren vertrokken naar Luik, een tiental kilometer verderop, voor de start van dat andere wielermonument, Luik-Bastenaken-Luik. In Chaufontaine was de mediadrukte grotendeels verdwenen, terwijl ik er in één van de mooi ingerichte en sfeervolle salons de Franse actrice Mylène Demongeot (geb. 1935) ontmoette; zij vertoefde er vanwege de 8ste editie van het Festival International du Film Policier de Liège waarin ze als een van de juryleden zetelde.

De ietwat uit het oog verloren generatiegenote van Brigitte Bardot, ruim zestig jaar later nog altijd aan de slag voor de camera, is voor de Fransen een memorabele actrice met als eerste opmerkelijke film op haar palmares het historische drama “Les sorcières de Salem” (1957) waarin ze speelde aan de zijde van Yves Montand en Simone Signoret, jarenlang het koninklijke koppel van de Franse film, en voor haar aandeel in de film werd ze toen op haar tweeëntwintigste meteen genomineerd voor een BAFTA als beste nieuwkomer. De film opende de deuren naar een internationale carrière (o.m. Italië en een handvol Engelstalige films); ze speelde meteen een der hoofdrollen in Otto Premingers “Bonjour Tristesse” (1958) met Jean Seberg, David Niven en Deborah Kerr, terwijl ze in Frankrijk bijwijlen bleef scoren, zoals in de tweeluik “Les trois mousquetaires: Première époque—Les ferrets de la reine” (1961), gevolgd door “Les trois mousquetaires: Tome II—La vengeance de Milady” (1961), telkens als Milady de Winter. Later volgde de succesvolle “Fantômas”-trilogie en crimi-reeks (het Franse antwoord op James Bond) bestaande uit de films “Fantômas” (1964), “Fantômas se déchaîne” (1965) en “Fantômas contre Scotland Yard” (1967), telkens met Jean Marais in het titelpersonage, de man die vermommingen gebruikte als zijn ultieme wapen.

Met deze films wist ze mogelijke typecasting een halt toe te roepen, vooral na haar geslaagde rollen van de manipulatieve maîtresse in “Bonjour Tristesse” en de blondine die Alain Delon wist te verleiden in “Faibles femmes” (1959). Het voormalige fotomodel dat in Frankrijk uitgroeide tot een sexsymbool uit de jaren vijftig en zestig, bleek een volwaardige en zeer gerespecteerde actrice die op haar manier, net als—eerlijkheidshalve—de onovertroffen Brigitte Bardot, de Franse film een nieuw elan meegaf. Demongeot was van alle markten thuis: ze ontpopte zich naderhand tot een veelgevraagde en veelzijdige karakterspeelster, werd bijna een halve eeuw nà “Bonjour Tristesse” nog altijd erkend door de Fransen met twee Césarnominaties (voor resp. “36 Quai des Orfèvres” in 2005, en twee jaar later voor “La Californie”) en tot de dag van vandaag blijft ze aan het werk als actrice.

De cover van “Mes monstres sacrés: Souvenirs et portraits,” gepubliceerd in 2015

Geboren in Nice op 29 september 1935, is ze nog steeds woonachtig in het zuiden van Frankrijk ofschoon ze in Parijs haar appartement behoudt waar ze verblijft als het werk haar naar de Franse hoofdstad roept. Het milieu, dieren en boeken schrijven had ze jaren geleden al aan haar ‘to do’ lijstje toegevoegd. Enkele maanden na dit gesprek kwam haar derde boek immers uit, getiteld “Mes monstres sacrés: Souvenirs et portraits,” een ‘bloemlezing over de mensen die ik in mijn leven heb ontmoet en waarmee ik heb samengewerkt,’ zei ze toen. In die zin sloot hij aan bij twee opmerkelijke carrièreboeken die ze eerder reeds had geschreven, “Tiroirs secrets” (2001) en “Mémoires de cinéma: Une vie et des films” (2011). Ook een veelgeprezen boek over haar moeder, “Les Lilas de Kharkov” (2009), toonde een ander facet van haar literair en artistiek talent. Het werd meteen een aanknopingspunt om van wal te steken.

Vanwaar je drang om te schrijven?

Ik heb één kwaliteit waarvan ik me bewust ben: ik zeg wat ik denk, en toen ik het boek over mijn moeder schreef, had ik het verschillende keren herwerkt tot de uitgever me op een bepaald moment voorstelde om het iemand anders te laten lezen. Twee dagen later kreeg ik als commentaar, ‘Niet slecht, maar je bent te timide, je dringt niet door tot de kern van de zaak, je zegt niet wat je denkt.’ Ik ben toen opnieuw van nul begonnen en dacht, ‘Okee, nu ga ik zeggen wat ik moét zeggen.’ En het is me gelukt, denk ik, want het is goed ontvangen en iedereen zei dat het oprecht was. In die richting ga ik verder.

Wat zijn voor jou de vereisten om te kùnnen schrijven?

Als ik een boek schrijf, heb ik vier dingen nodig: pen en papier, mijn hand en mijn hersenen. Van zodra alles op papier is uitgeschreven, herlees ik het en begin dan het manuscript op mijn computer over te typen. In die fase ben ik niet meer degene die alles moet bedenken, maar wel degene die alles leest, en dat is een groot verschil. Marc Simenon [zoon van de Belgische schrijver Georges Simenon en Demongeots echtgenoot van 1968 tot zijn dood in 1999] heeft me daarover veel geleerd: niet teveel adjectieven gebruiken, vertel het essentiële, zulke dingen. Maar uiteindelijk komt schrijven dus neer op enkele basisactiviteiten: het gebruik van je hersenen en je hand, zoals dat bij veel beroepen het geval is.

Je bent ongeveer zestig jaar actief als actrice, je vak heeft dan ook een enorme evolutie doorgemaakt. Hoe blik je daar nu op terug?

Als je de oude films van Julien Duvivier of Henri-Georges Clouzot nu bekijkt, dat zijn echte meesterwerken, alles prachtig in beeld gebracht, uitstekende belichting, inspirerende dialogen… Dat soort cinema is dood, nadat die werd vervangen door de Nouvelle Vague die een ander soort van film bracht met een totaal nieuwe structuur zoals je die terugvond in films van Louis Malle, Truffaut, Charbol—ofschoon Chabrol niet zo erg veel verschilt van Duvivier als je hun films van nabij bekijkt.

Mylène Demongeot tijdens de openingsreceptie van het Festival International du Film Policier de Liège in 2014 | Leo/Film Talk

Is het samenwerken op de set door de jaren heen ook mee geëvolueerd?

Ik heb nood aan samenwerken met de regisseur om mijn personage verder uit te klaren: je vertrekt van hetgeen er in het scenario op papier staat, en bij de besprekingen die volgen, gebeurt het dat we wijzigingen aanbrengen aan de dialogen, iets weglaten omdat het misschien overbodig is, of iets toevoegen om het personage een extra dimensie te geven. Vroeger liet ik me gewoon regisseren, meer niet, terwijl ik het nu beschouw als een totale samenwerking om het personage zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. De werkomstandigheden op het einde van de jaren vijftig of begin jaren zestig waren veel luxueuzer dan nu. Als acteur werd je toen gepamperd. Het was het tijdperk van de stérren, je had de Amerikaanse sterren, en in Frankrijk had je o.m. Brigitte Bardot, Michèle Morgan en Micheline Presle. Er werd veel tijd en zorg besteed om de uiterlijke pracht van de vrouw te benadrukken. Dat is door de jaren heen geleidelijk aan verminderd. Ik zag onlangs een film met een actrice die ik heel erg bewonder, maar ik dacht toen, Mon Dieu, hoe hebben ze haar toch slecht in beeld gebracht! Een boeiende actrice die op het scherm helemaal niet tot haar recht komt, zelfs al speelt ze helemaal geen glamoureus personage. Dat stoort me wel.

Je was van bij het begin een zeer populaire actrice. Heeft dat je het leven ook gemakkelijker gemaakt?

In mijn beginjaren als actrice had ik veel succes en ik moest niet eens veel moeite doen. Ik werd toen echt in de watten gelegd: iedereen zei me hoe mooi en getalenteerd ik was en ik liet het allemaal over me heen komen, ik liet me erdoor leiden. Maar naarmate de jaren vorderen, verandert alles. Je wordt een jaartje ouder, je ziet er minder mooi uit en je begint je meer vragen te stellen over het leven, over de wereld, over àlles. Je perceptie over de wereld verandert. Ik merk dat ook in mijn werk. Als ik nu een scenario krijg toegestuurd, dan ga ik er ook veel dieper en kritischer op in. Ik lees het scenario eerst in zijn geheel om te weten waarover het verhaal gaat: wat heeft het te vertellen? Dan lees ik het opnieuw en focus me nu enkel op mijn rol en ik ga er vooral op letten of ik er iets interessants mee kan doen, of een meerwaarde aan het verhaal kan toevoegen vanuit mijn standpunt als actrice, als vrouw, met mijn levenservaring, enz., zodat het personage échter wordt. Als de rol me onverschillig laat, dan weiger ik hem—tenzij ik hem enkel zou spelen voor het geld.

Mylène Demongeot, jurylid tijdens de 8ste editie van het Festival International du Film Policier de Liège in 2014 | Leo/Film Talk

De Franse cinema heeft een rijke voorgeschiedenis aan filmiconen van weleer, zoals Arletty, Annabella, Jean Marais, Louis Jouvet en hun generatiegenoten, acteurs nog vóór de dagen van jouw generatie met Yves Montand, Simone Signoret en Brigitte Bardot. Worden zij er nog steeds op handen gedragen?

Ik vind het heel verontrustend dat veel jonge acteurs absoluut niéts weten van de voorgeschiedenis van de Franse film. Onlangs zat ik op de trein naar Parijs, we moesten met enkele acteurs een voorstelling bijwonen van “La belle et la bête” [1946] met Jean Marais, en in ons compartiment zaten ook enkele jongeren waaronder een actrice van tweeëntwintig. We begonnen te praten en ik vroeg haar wat ze vond van Jean Marais. Haar reactie meteen, ‘C’est qui, lui?’ (Lacht.) Ik viel van mijn stoel! Nadien vroeg ik haar, ‘En James Dean, zegt die naam je iets? Marlon Brando? Humphrey Bogart??’ Ik gaf haar een pak namen van acteurs, maar ze kende er niemand van. Ik zei haar, ‘Weet je, als je carrière wil maken als actrice, dan ga je naar de Cinemathèque om te ontdekken en te bestuderen wat er allemaal voorhanden is en je zal zien dat er véél mensen zijn van voor jouw tijd die véél uitzonderlijke dingen hebben gedaan. Dat moet je allemaal absorberen, je moet daarvan léren.’ Maar zij kende echt niemand, hé! Ik heb het zelf ook eens meegemaakt toen ik aan het filmen was. Bij de opnamen in 1985 van “36 Quai des Orfères,” had ik even een conflict met de producer omdat mijn naam niet werd gerespecteerd zoals stond vermeld in het contract, en ik zei hem, ‘Maar dàt zou je nooit gedaan hebben met Michèle Morgan!’ Hij vroeg toen, ‘En wie is dat?’ Wat me nog het meest verbaast, is het gebrek aan nieuwsgierigheid bij een aantal jongeren. Toen wij jong waren en in films begonnen te acteren, we brachten zelf enorm veel tijd door in de bioscoop om zoveel mogelijk films te kunnen zien. Nu wil men vooral faam, beroemd zijn, al is het maar voor één dag. Dat is het grote verschil met vroeger: het is alsof we nu in een Kleenex-maatschappij leven, weet je. On prend, on jette. Het gaat ook allemaal veel sneller dan vroeger. Maar het staat mijn ultieme droom zeker niet in de weg: ik zou nog graag die ene speciale film maken, of die ene speciale rol spelen waarvan ik achteraf kan denken, ‘Nu heb ik de absolute perfectie bereikt!’ Zover ben ik tot op heden nog niet geraakt, maar ik blijf eraan werken.

Châteaux des Thermes, Chaudfontaine
27 april 2014

“Fantômas” (1964, trailer)

FILMS

LES ENFANTS DE L’AMOUR (1953) DIR Léonide Moguy PROD Ayres d’Aguiar SCR Léonide Moguy, Marise Querlin CAM Robert Juillard ED Louisette Hautecoeur MUS Joseph Kosma CAST Etchika Choureau, Lise Bourdin, Joëlle Bernard, Maryse Martin, Jean-Claude Pascal, Valentine Tessier, Mylène Demongeot (Nicole)

FUTURES VEDETTES (1955) DIR Marc Allégret PROD Gilbert Cohen-Seat SCR Roger Vadim (boek, Vicki Baum) CAM Robert Juillard MUS Jean Wiener ED Suzanne de Troye CAST Jean Marais, Brigitte Bardot, Denise Noël, Mischa Auer, Isabelle Pia, Yves Robert, Lila Kedrova, Mylène Demongeot

PAPA, MAMAN, MA FEMME ET MOI… (1955) DIR Jean-Paul Le Chanois PROD Ignace Morgenstern SCR Jean-Pierre Le Chanois, Marcel Aymé, Pierre Véry CAM Marc Fossard ED Emma Le Chanois MUS Georges Van Parys CAST Robert Lamoureux, Gaby Morlay, Fernand Ledoux, Elina Labourdette, Jean Tissier, Louis De Funès, Mylène Demongeot (zonder screen credit)

FROU-FROU (1955) DIR Augusto Genina PROD Albert Caraco SCR A.E. Carr (boek, Cecil St. Laurent) CAM Henri Alekan ED Léonide Azar MUS Louiguy CAST Dany Robin, Gino Cervi, Philippe Lemaire, Louis de Funès, Jean Wall, Isabelle Pia, Umberto Melnati, Mylène Demongeot (Grieux’ vriendin), Mischa Auer, Capucine

IT’S A WONDERFUL WORLD (1956) DIR – SCR Val Guest PROD George Minter CAM Wilkie Cooper ED John Pomeroy MUS Robert Farnon CAST Terence Morgan, George Cole, Kathleen Harrison, Ted Heath, Mylène Demongeot (Georgie Dubois), Dennis Lotis, James Hayter, Harold Lang

LES SORCIÈRES DE SALEM (1957) DIR Raymond Rouleau PROD Raymond Borderie SCR Jean-Paul Sartre (toneelstuk, Arthur Miller) CAM Claude Renoir ED Marguerite Renoir MUS Hanns Eisler CAST Simone Signoret, Yves Montand, Jean Debucourt, Alfred Adam, Mylène Demongeot (Abigail Williams), Pascale Petit, Michel Piccoli, Raymond Rouleau

QUAND VIENT L’AMOUR (1957) DIR Maurice Cloche SCR Jacques Robert CAM André Thomas ED Christian Gaudin MUS Norbert Glanzberg CAST Mylène Demongeot (Micheline), Metka Gabrijelcic, Evelyne Ker, Régine Lovi, Milan Milosevic, Stane Potokar

UNE MANCHE ET LA BELLE (1957) DIR Henri Verneuil PROD Michel Safra SCR Henri Verneuil, François Boyer, Annette Wademant (boek, James Hadley Chase) CAM Christian Matras ED Louisette Hautecoeur MUS Paul Durand CAST Henri Vidal, Mylène Demongeot (Eva Dollan), Isa Miranda, Jean-Loup Philippe, Simone Bach, Antonin Berval

BONJOUR TRISTESSE (1958) DIR – PROD Otto Preminger SCR Arthur Laurents (boek, Françoise Sagan) CAM Georges Périnal ED Helga Cranston MUS Georges Auric CAST Deborah Kerr, David Niven, Jean Seberg, Mylène Demongeot (Elsa), Geoffrey Horne, Juliette Gréco, Walter Chiari

SOIS BELLE ET TAIS-TOI (1958) DIR Marc Allégret PROD Raymond Eger SCR Marc Allégret, William Benjamin, Jean Marsan (adaptatie door Roger Vadim, Gabriel Arout, Odette Joyeux) CAM Armand Thirard ED Suzanne de Troeye MUS Jean Wiener CAST Mylène Demongeot (Virginie Dumayet), Henri Vidal, Darry Cowl, Béatrice Altariba, René Lefèvre, Roger Hanin, Alain Delon, Jean-Paul Belmondo

CETTE NUIT LÀ (1958) DIR Maurice Cazeneuve PROD André Daven SCR Maurice Cazeneuve, Paul Guimard, Henri-François Rey (boek, Michel Lebrun) CAM Léonce-Henri Burel ED Louisette Hautecoeur MUS Claude Bolling, Maurice Leroux, Henri Forterre CAST Mylène Demongeot (Sylvie Mallet), Marcel Ronet, Jean Servais, Françoise Prévost, Jean Lara, Hubert Noël, Florence Arnaud, Claude Bolling

LE VENT SE LÈVE (1959) DIR Yves Ciampi PROD Raymond Fromet, Jacques Bar SCR Jean-Charles Tacchella (verhaal, Jean-Charles Tacchella; adaptatie door Yves Ciampi, Henri-François Rey) CAM Armand Thirard ED Georges Alépée MUS André Hodeir, Henri Crolla CAST Curd Jürgens, Mylène Demongeot (Catherine Mougin), Alain Saury, Paul Mercey, Robert Porte, Daniel Sorano, Jea Daurand

FAIBLES FEMMES (1959) DIR Michel Boisrond PROD Paul Graetz SCR Michel Boisrond, Annette Wademant (boek, Sophie Catala) CAM Robert Lefebvre ED Madeleine Gug MUS Paul Misraki CAST Alain Delon, Mylène Demongeot (Sabine), Pascale Petit, Jacqueline Sassard, Noël Roquevert, André Luguet, Pierre Mondy, Simone Renant

UPSTAIRS AND DOWNSTAIRS (1959) DIR Ralph Thomas PROD Betty E. Box SCR Frank Harvey (boek, Ronald Scott Thorn) CAM Ernest Steward ED Alfred Roome MUS Philip Green CAST Mylène Demongeot (Ingrid), Michael Craig, Anne Heywood, James Robertson Justice, Claudia Cardinale, Daniel Massey, Barbara Steele, Susan Hampshire, Burt Kwouk, Oliver Reed

LA NOTTA BRAVA (1959) DIR Mauro Bolognini PROD Tonino Cervi, Alessandro Jacovoni SCR Pier Paolo Pasolini, Jacques-Laurent Bost (boek, Pier Paolo Pasolini) CAM Armando Nannuzzi ED Nino Baragli MUS Piero Piccioni CAST Rosanna Schiaffino, Elsa Martinelli, Laurent Terzieff, Anna Maria Ferrero, Franco Interlenghi, Thomas Milian, Mylène Demongeot (Laura)

LA BETTAGLIA DI MARATONA (1959) DIR Jacques Tourneur PROD Bruno Vailati SCR Ennio De Concini, Bruno Vailati, Augusto Frassinetti (verhaal van Ennio De Concini, Bruno Vailati, Augusto Frassinetti) CAM Mario Bava ED Mario Serandrei MUS Roberto Nicolosi CAST Steve Reeves, Mylène Demongeot (Andromeda), Sergio Fantoni, Alberto Lupo, Daniele Vargas, Gianni Loti, Miranda Campa

SOTTO DIECI BANDIERE (1960) DIR Duilio Coletti PROD Dino De Laurentiis SCR Duilio Coletti, Ulrich Möhr, Vittoriano Petrilli CAM Aldo Tonti ED Jerry Webb MUS Nino Rota CAST Van Heflin, Charles Laughton, Mylène Demongeot (Zizi), John Ericson, Folco Lulli, Cecil Parker, Alex Nicol, Eleonora Rossi Drago, Gian Maria Volontè

UN AMORE A ROMA (1960) DIR Dino Risi PROD Mario Cecchi-Gori SCR Dino Risi, Ennio Flaiano (boek, Ercole Patti) CAM Mario Montuori ED Otello Colangeli MUS Carlo Rustichelli CAST Mylène Demongeot (Anna Padoan), Elsa Martinelli, Peter Baldwin, Claudio Gora, Maria Perschi, Armando Romeo, Vittorio De Sica

THE SINGER NOT THE SONG (1961) DIR – PROD Roy Ward Baker SCR Nigel Balchin (boek, Audrey Erskine-Lindop) CAM Otto Heller ED Roger Cherrill MUS Philip Green CAST Dirk Bogarde, John Mills, Mylène Demongeot (Locha de Cortinez), Laurence Naismith, John Bentley, Leslie French

LES TROIS MOUSQUETAIRES: PREMIÈRE ÉPOQUE—LES FERRETS DE LA REINE (1961) DIR Bernard Borderie PROD Raymond Broderie SCR (adaptatie door Bernard Borderie, Jean Bernard-Luc; boek, Alexandre Dumas) CAM Armand Thirard ED Christian Gaudin MUS Paul Misraki CAST Gérard Barray, Georges Descrières, Bernard Woringer, Mylène Demongeot (Milady de Winter), Jacques Toja, Jean Carmet

LES TROIS MOUSQUETAIRES: TOME II—LA VENGEANCE DE MILADY (1961) DIR Bernard Borderie PROD Raymond Borderie, Henri Jaquillard SCR Bernard Borderie, Jean Bernard-Luc (boek, Alexandre Dumas) CAM Armand Thirard ED Christian Gaudin MUS Paul Misraki CAST Gérard Barray, Mylène Demongeot (Milady de Winter), Jean Carmet, Perrette Pradier, George Descrières, Bernard Woringer, Jacques Toja

IL RATO DELLE SABINE (1961) DIR Richard Poittier EXEC PROD Carlo Infascelli, Enrico Bomba SCR Carlo Infascelli, Edoardo Anton (verhaal, Carlo Infascelli, Edoardo Anton) CAM Bitto Albertini ED Enzo Alabiso MUS Carlo Rustichelli CAST Roger Moore, Mylène Demongeot (Rea), Jean Marias, Rosanna Schiaffino, Giogria Moll, Scillia Gabel, Marino Masé

COPACABANA PALACE (1962) DIR Steno PROD Livio Bruni, Francisco Verde, Franco Cancellieri, Paolo Sá Pinto, Abilio Pereira de Almeida, Francisco Lorente SCR Luciano Vincenzoni, Sergio Amidei (verhaal van Luciano Vincenzoni, Jorge Dória, Thalma de Oliveira, Silveira Sampaio, Henrique Pongetti) CAM Massimo Dallamano ED Wallace Simonsen MUS Gianni Ferrio CAST Sylva Koscina, Walter Chiari, Mylène Demongeot (Zina von Raunacher), Paolo Ferrari, Gloria Paul, Claude Rich

I DON GIOVANNI DELLA COSTA AZZURRA (1962) DIR Vittorio Sala PROD Enzo Merolle SCR Vittorio Sala, Fabio Rinaudo (verhaal van Vittorio Sala, Fabio Rinaudo) CAM Fausto Zuccolli ED Renato Cinquini MUS Roberto Nicolosi CAST Curd Jürgens, Martine Carol, Annette Stroyberg, Coccinelle, Capucine, Gabriele Ferzetti, Daniela Rocca, Mylène Demongeot, Jean-Paul Belmondo

ORO PER I CESARI (1963) DIR André De Toth, Sabatino Ciuffini PROD Joseph Fryd SCR Arnold Perl (boek, Florence A. Seward) CAM Raffaele Masciocchi ED Franco Fraticelli MUS Franco Mannino CAST Jeffrey Hunter, Mylène Demongeot (Penelope), Ron Randall, Massimo Girotti, Giulio Bosetti, Ettore Manni, Georges Lycan

À CAUSE, À CAUSE D’UNE FEMME (1963) DIR – PROD Michel Deville SCR Michel Deville, Nina Companeez (verhaal en adaptatie door Michel Deville, Nina Companeez) CAM Claude Lecomte ED Nina Companeez MUS Jean Dalve CAST Mylène Demongeot (Lisette), Jill Haworth, Marie Laforêt, Juliette Mayniel, Jacques Charrier, Helmut Griem

DOCTOR IN DISTRESS (1963) DIR Ralph Thomas PROD Betty E. Box SCR Nicholas Phipps, Ronald Scott Thorn CAM Ernest Steward ED Alfred Roome MUS Norrie Paramor CAST Dirk Bogarde, Samantha Eggar, James Robertson Justice, Mylène Demongeot (Sonia / Helga Stronberg), Donald Houston, Barbara Murray, Jessie Evans, Leo McKern, Frank Finlay

L’APPARTEMENT DES FILLES (1963) DIR Michel Deville PROD Paul Graetz SCR Michel Deville, Nina Companeez (novel by Jacques Robert) CAM Claude Lecomte MUS Jean Dalve CAST Mylène Demongeot (Mélanie), Sylva Koscina, Renate Ewert, Sami Frey, Jean-François Calvé

CHERCHEZ L’IDOLE (1964) DIR Michel Boisrond PROD Mario Chabert SCR Richard Balducci (adaptatie, Annette Wademant) CAM Raymond Pierre Lemoigne ED Geneviève Vaury MUS Georges Garvarentz CAST Dany Saval, Franck Fernandel, Berthe Granval, Dominique Boschero, Pierre Doris, Sylvie Vartan, Eddy Mitchell, Mylène Demongeot (Herself), Charles Aznavour, Johnny Hallyday, Juliette Gréco, Marie Laforêt, Jean Marais

FANTÔMAS (1964) DIR André Hunebelle PROD Alberto Pugliese, Cyril Grize, Luciano Ercoli SCR Jean Halain, Pierre Foucaud (boeken van Pierre Souvestre, Marcel Allain) CAM Marcel Grignon ED Jean Feyte MUS Michel Magne CAST Jean Marias, Louis de Funès, Mylène Demongeot (Hélène), Jacques Dynam, Robert Dalban, Marie-Hélène Arnaud, Anne-Marie Peysson, Christian Toma

ONKEL TOMS HÜTTE (1965) DIR Géza von Radványi PROD Aldo von Pinelli SCR Géza von Radványi, Fred Denger (boek, Harriet Beecher Stowe) CAM Heinz Hölscher ED Victor Palfi, Hans Schubert MUS Peter Thomas CAST John Kitzmiller, Herbert Lom, Olive Moorfield, O.W. Fischer, Catana Cayetano, Gertraud Mittermayr, Mylène Demongeot (Harriet), Charles Fawcett, Juliette Gréco, Eartha Kitt

FURIA À BAHIA POUR OSS 117 (1965) DIR André Hunnebelle PROD Luciano Ercoli, Alberto Pugliese, Paul Cadéac SCR André Hunnebelle, Pierre Foucaud, Jean Halain (boek, Jean Bruce) CAM Marcel Grignon ED Jean Feyte MUS Michel Magne CAST Frederick Stafford, Mylène Demongeot (Anna-Maria Sulza), Raymond Pellegrin, Perrette Pradier, Annie Anderson, Jacques Riberolles, François Maistre

FANTÔMAS DE DÉCHAÎNE (1965) DIR André Hunebelle, Haroun Tazieff SCR Jean Halain, Pierre Foucaud (boeken van Pierre Souvestre, Marcel Allain) CAM Raymond Pierre Lemoigne ED Jean Feyte MUS Michel Magne CAST Jean Marais, Louis de Funès, Mylène Demongeot (Hélène), Jacques Dynam, Robert Dalban, Albert Dagnant, Christian Toma

TENDRE VOYOU (1966) DIR Jean Becker PROD Paul-Edmond Decharme SCR Jean Becker, Albert Simenon, Daniel Boulanger (verhaal, Albert Simenon) CAM Edmond Séchan ED Monique Kirsanoff MUS Michel Legrand CAST Jean-Paul Belmondo, Nadja Tiller, Jean-Pierre Marielle, Robert Morley, Geneviève Page, Marcel Dalio, Micheline Dax, Philippe Noiret, Mylène Demongeot (Muriel), Stefania Sandrelli

BEL AMI 2000 ODER WIE VERFÜHRT MAN EINEN PLAYBOY? (1966) DIR Michael Pfleghar PROD Mario Siciliano, Karl Spiehs SCR Michael Pfleghar, Klaus Munro, Mario Siciliano, Kurt Nachmann CAM Ernst Wild ED Margot von Schlieffen MUS Heinz Kiessling CAST Peter Alexander, Antonella Lualdi, Scilla Gabel, Helga Anders, Linda Christian, Jocelyn Lane, Renato Salvatori, Bernard Blier, Mylène Demongeot

FANTÔMAS CONTRE SCOTLAND YARD (1967) DIR André Hunebelle PROD Alain Poiré, Paul Cadéac SCR Jean Halain, Pierre Foucaud (boeken van Pierre Souvestre, Marcel Allain) CAM Marcel Grignon ED Pierre Gilette MUS Michel Magne CAST Jean Marais, Louis de Funès, Mylène Demongeot (Hélène), Françoise Christophe, Jean-Roger Caussimon, Robert Dalban, André Dumas, Max Montavon

THE PRIVATE NAVY OF SGT. O’FARRELL (1968) DIR Frank Tashlin PROD John Beck SCR Frank Tashlin (verhaal van John L. Greene, Robert M. Fresco) CAM Alan Stensvold ED Eda Warren MUS Harry Sukman CAST Bob Hope, Phyllis Diller, Jeffrey Hunter, Mylène Demongeot (Gabby), Gina Lollobrigida, John Myhers, Mako, Henry Wilcoxon, Dick Sargent, William Wellman Jr.

12 + 1 (1969) DIR Nicolas Gessner PROD Claude Giroux, Edward J. Pope SCR Nicolas Gessner, Antonio Altoviti, Lucia Drudi Demby, Yevgeni Petrov, Ilya Ilf CAM Giuseppe Ruzzolini ED Giancarlo Cappelli MUS Carlo Rustichelli CAST Sharon Tate, Vittorio Gassman, Orson Welles, Vittorio De Sica, Terry-Thomas, Grégoire Aslan, Mylène Demongeot (Judy), John Steiner

LE CHAMPIGNON (1970) DIR Marc Simenon PROD Georges Cheyko, Paul Laffargue SCR Marc Simenon, Alphonse Boudard CAM Marcel Combes ED Etiennette Muse MUS Les Zoo, Yves Favier CAST Mylène Demongeot (Anne Calder), Jean-Claude Bouillon, Alida Valli, Philippe Monet, Catherine Allégret, Jean Claudio, Georges Géret

L’EXPLOSION (1971) DIR Marc Simenon PROD Paul Laffargue SCR Alphonse Boudard CAM Raoul Coutard MUS Henri Salvador CAST Richard Harrison, Mylène Demongeot (Katia), Mario David, Dominique Delpierre, Fernand Gravey, Philippe Monnet, Frédéric de Pasquale

MONTREAL BLUES (1972) DIR Raymond Cloutier, Pascal Gélinas PROD Jean Dansereau CAM Allen Smith ED Pascal Gélinas CAST Paul Baillargeon, Jocelyn Bérubé, Raymond Cloutier, Mylène Demongeot, Suzanne Garceau, Francine Lapan

QUELQUES ARPENTS DE NEIGE (1972) DIR Denis Héroux PROD Claude Héroux SCR Marcel Lefebvre, Gilles Ellie CAM Bernard Chentrier ED Yves Langlois MUS François Cousineau CAST Christine Olivier, Daniel Polin, Mylène Demongeot (Laura), Jean Duceppe, Frédéric de Pasquale, Daniel Gadouas

J’AI MON VOYAGE! (1973) DIR Denis Héroux PROD Claude Héroux SCR Gilles Richer CAM Bernard Chentrier ED Etiennette Muse MUS Claude Bolling CAST Dominique Michel, Jean Lefebvre, Régis Simard, René Simard, Francis Blanche, Mylène Demongeot (Madame De Chatiez), Denise Proulx

PAR LE SANG DES AUTRES (1974) DIR Marc Simenon PROD Claude Héroux SCR Jean-Max CAM René Verzier ED Etiennette Muse MUS Francis Lai CAST Yves Beneyton, Francis Blanche, Bernard Blier, Robert Castel, Mylène Demongeot (Prostituée), Monita Derrieux, Claude Piéplu, Charles Vanel

LES NOCES DE PORCELAINE (1975) DIR Roger Coggio PROD Roger Coggio, Simone Allouche SCR Roger Coggio, Bernard G. Landry, Pierre Philippe CAM Jean Boffety ED Raymonde Guyot MUS Alain Goraguer CAST Colette Teissèdre, Jean-François Rémi, Mylène Demongeot (Julia), Françoise Giret, Michel Bardinet, Michel de Ré, Paul Guers, Sybil Danning

IL FAUT VIVRE DANGEREUSEMENT (1975) DIR Claude Makovski PROD Nelly Kaplan SCR Claude Makovski, Nelly Kaplan, Claude Veillot (boek, Raymond Marlot) CAM Jean Badal ED Jocelyne Triquet MUS Claude Bolling CAST Annie Girardot, Claude Brasseur, Sydney Rome, Hans Christian Blech, Roger Blin, Daniel Ivernel, Mylène Demongeot (Laurence)

L’ÉCHAPPATOIRE (1977) DIR – SCR Claude Patin EXEC PROD Henry Dutrannoy CAM Claude Cassard ED Jean Hamon MUS Joëlle Piriac CAST Michèle Bertrand, Christian Baltauss, Guy Di Rigo, Mylène Demongeot (Elisabeth), Mova Person, Gérard Loreau, Claude Ogé

UN JOUR UN TUEUR (1979) DIR – SCR Serge Korber PROD Jean-Pierre Sammut CAM Jacques Assuérus ED Marie-Claire Korber MUS Gigi Candy CAST Mylène Demongeot (Cécile Pallas), Jean Gaven, Patrick Préjean, Alain Doutey, Joëlle Guillard, Jean-Loup Philippe, Serge Korber

SIGNÉ FURAX (1981) DIR Marc Simenon PROD Mylène Demongeot, Gilbert de Goldschmidt SCR Marc Simenon, Xavier Gélin (boek van Francis Blanche, Pierre Dac) CAM André Domage ED Peter Colin, Georges Klotz MUS Gérard Loussine, Jean-Jacques Giraud CAST Maurice Risch, Pierre Tchernia, Pierre Tornade, Dany Saval, Michel Galabru, Michel Constantin, Pierre Mondy, Mylène Demongeot (Malvina)

SURPRISE PARTY (1983) DIR – SCR Roger Vadim PROD Georges Class, Dany Cohen CAM Georges Barsky ED Raymond Lewin MUS Michel Magne CAST Caroline Cellier, Philippine Leroy-Beaulieu, Christian Vadim, Michel Duchaussoy, Robert Hossein, Maurice Ronet, Mylène Demongeot (Geneviève Lambert), Roger Vadim

LE BÂTARD (1983) DIR Bertrand Van Effenterre SCR Bertrand Van Effenterre, Pierre-Alain Maubert (boek, Erskine Caldwell) CAM François Catonné ED Joëlle Van Effenterre MUS Norbert Aboudarham CAST Gérard Klein, Brigitte Fossey, Julie Jézéquel, Mylène Demongeot (Brigitte), Victoria Abril, Didier Flamand, Jean-Jacques Biraud, Patrick Bruel

FLICS DE CHOC (1983) DIR Jean-Pierre Desagnat SCR Jean Ardy, Guy Pérol (novel by Serge Jacquemard) CAM Maurice Fellous ED Janette Kronegger MUS Emilhenco CAST Pierre Banderet, Marc Chapiteau, Pierre Massimi, Jean-Luc Moreau, Chantal Nobel, Mylène Demongeot (Maîtresse), Laetitia Gabrielli

RETENEZ-MOI… OU JE FAIS UN MALHEUR! (1984) DIR Michel Gérard ASSOC PROD Georges Chappedelaine SCR Michel Gérard (adaptatie van Michel Gérard, David Milhaud) CAM Jean Monsigny ED Gérard Le Du MUS Vladimir Cosma CAST Jerry Lewis, Michel Blanc, Charlotte de Turckheim, Michel Peyleron, Gérard Hérold, Mylène Demongeot (Vrouw op de bank)

YOROPPA TOKKYU, a.k.a. PRINCESS AND THE PHOTOGRAPHER (1984) DIR Yukata Ohara PROD Hiroshi Fujakura SCR Yukata Ohara, Kazuo Kuroi CAM Katsuhiro Kato ED Chizuko Osada MUS Tetsuji Hayashi CAST René Clément, Mylène Demongeot, Georges Moustaki, Gabrielle Sagnier, Maria Schneider, Tetsuya Takeda

MON AMI WASHINGTON, a.k.a. MY FRIEND WASHINGTON (1984) DIR Helvio Soto ASSOC PROD José Antonio Pérez Giner SCR Kenneth Livesay CAM Hans Burmann, Denys Clerval ED Rodney Holland MUS Miguel de Zito CAST Larry Lamb, Elizabeth Grosz, Benoît Régent, Simón Andreu, Vernon Dobtcheff, Mylène Demongeot

PAULETTE, LA PAUVRE PETITE MILLIARDAIRE (1986) DIR Claude Confortès PROD Paul Claudon SCR Claude Confortès (strips van Georges Pichard, Georges Wolinski) CAM Claude Agostini MUS Nicolas Errèra CAST Catherine Leprince, Luis Rego, Gérard Desarthe, Roland Blanche, Jeanne Marine, Mylène Demongeot (Madame Gulderbilt), Georges Wolinski

TENUE DE SOIRÉE (1986) DIR – SCR Bertrand Blier PROD René Cleitman CAM Jean Penzer ED Claudine Merlin MUS Serge Gainsbourg CAST Gérard Depardieu, Michel Blanc, Miou-Miou, Michel Creton, Jean-François Stévenin, Mylène Demongeot (Wife in House 3), Bruno Cremer, Jean-Pierre Mareille

BÉRUCHET DIT LA BOULIE (1988) DIR – SCR Béruchet CAM Marcel Grignon ED Nicole Saunier MUS Guy Léonard CAST Béruchet, Rahel Fosse, Marco Perrin, Muriel Montossé, Georges Lucas, Mylène Demongeot

LA PISTE DU TÉLÉGRAPHE (1994) DIR – SCR Liliane de Kermadec CAM Iouri Liubchin, Pierre-Laurent Chénieux MUS Antoine Duhamel CAST Elena Safonova, Christopher Chaplin, Mylène Demongeot (Muriel), Pedrag ‘Miki’ Manojlovic, Shan Cong, Jean-Yves Gautier

L’HOMME IDÉAL (1997) DIR Xavier Gélin SCR Xavier Gélin, Dominique Chaussois, Jérôme Salle, Pascal Légitimus, Gilles Niego CAM Jean-Claude Aumont ED Yves Deschamps CAST Pascal Légitimus, Christophe Malavoy, Daniel Russo, Amélie Pick, Zabou Breitman, Fanny Cottençon, Mylène Demongeot (Guillemette), François Berléand

FEUX ROUGES (2004) DIR Cédric Kahn PROD Patrick Godeau SCR Cédric Kahn, Gilles Marchand, Laurence Ferreira Barbosa (boek, Georges Simenon) CAM Patrick Blossier ED Yann Dedet CAST Jean-Pierre Darroussin, Carole Bouquet, Vincent Deniard, Mylène Demongeot (enkel stem)

VICTOIRE (2004) DIR Stéphanie Murat PROD Alain Rozanès, Pascal Verroust SCR Stéphanie Murat, Gilles Laurent CAM Thomas Bataille ED Benoît Alavoine MUS Marco Prince CAST Sylvie Testud, Mylène Demongeot (Moeder), Pierre Arditi, Philippe Khorsand, Catherine Samie, Florence Loiret Caille, Aurore Clément

36 QUAI DES ORFÈVRES (2004) DIR Olivier Marchal PROD Franck Chorot, Cyril Colbeau-Justin, Jean-Baptiste Dupont SCR Olivier Marchal, Frank Mancuso, Julien Rappeneau (adaptatie, Olivier Marchal) CAM Denis Rouden ED Hughues Darmois MUS Axelle Renoir, Erwann Kermorvant CAST Daniel Auteuil, Gérard Depardieu, André Dussollier, Roschdy Zem, Valeria Golino, Daniel Duval, Francis Renaud, Mylène Demongeot (Manou Berliner)

TOKYO TOWER (2005) DIR Takashi Minamoto PROD Seiji Okuda SCR Takisha Minamoto (boek, Kaori Eguni) CAM Kazuki Hakama ED Mototaka Kusakabe MUS Hajime Mizoguchi CAST Hitomi Kuroki, Jun’ichi Okada, Jun Matsumoto, Shinobu Terajima, Mylène Demongeot

CAMPING (2006) DIR Fabien Onteniente PROD Patrick Godeau SCR Fabien Onteniente, Franck Dubosc, Philippe Guillard, Emanuel Booz CAM Jérôme Robert ED Nicole Saunier, Vincent Tabaillon MUS Frédéric Botton CAST Gérard Lanvin, Mathilde Seigner, Franck Dubosc, Claude Brasseur, Mylène Demongeot (Laurette Pic), Antoine Duléry

LA CALIFORNIE (2006) DIR Jacques Fieschi PROD Christine Gozlan, Edouard Weil SCR Jacques Fieschi (short story van Georges Simenon) CAM Jérôme Alméras ED Luc Barnier MUS Mino Cinélu CAST Nathalie Baye, Roschdy Zem, Ludivine Sagnier, Mylène Demongeot (Katia), Radivoje Bukvic, Xavier De Guillebon

SOUS LES TOITS DE PARIS (2007) DIR – SCR Hiner Saleem PROD Dominique Barneaud, Robert Guédiguian CAM Andreas Sinanos ED Joëlle Hache MUS Jacno, Lily Margot, Doc Mateo CAST Michel Piccoli, Mylène Demongeot (Thérèse), Maurice Bénichou, Marie Kremer, Birol Ünel, Rudi Rosenberg

TRICHEUSE (2009) DIR Jean-François Davy PROD Jean-François Davy, Jean-François Geneix SCR Jean-François Davy, Michel Delgado, Karine de Demo CAM Wilfrid Sempé ED Sylvie Petat MUS Alain Auclair CAST Hélène de Fougerolles, Zinedine Soualem, Valérie Kaprisky, Michel Duchaussoy, Mylène Demongeot (Madame Vallardin), Patrick Bouchitey, Bernadette Lafont

OSCAR ET LA DAME (2009) DIR Eric-Emmanuel Schmitt PROD Philippe Godeau, Olivier Rausin, Bruno Metzger SCR Eric-Emmanuel Schmitt (ook toneelstuk) CAM Virginie Saint-Martin ED Philippe Bourgeuil MUS Michel Legrand CAST Michèle Laroque, Amir Ben Abdelmoumen, Max von Sydow, Amira Casar, Constance Dollé, Jérôme Kircher, Mylène Demongeot (Lily), Benoît Brière

CAMPING 2 (2010) DIR Fabien Onteniente PROD Patrice Ledoux SCR Fabien Onteniente, Franck Dubosc, Philippe Guillard, Emanuel Booz (origineel idee van Fabien Onteniente, Franck Dubosc) CAM Jérôme Robert ED Véronique Lange MUS Frédéric Botton, Jean-Yves d’Angelo, Alexis Rault CAST Franck Dubosc, Mathilde Seigner, Claude Brasseur, Mylène Demongeot (Laurette Pic), Antoine Duléry, Richard Anconina

SI TU MEURS, JE TE TUE (2011) DIR – SCR Hiner Saleem PROD Antoine de Clermont-Tonnerre CAM Manuel Teran ED Emmanuelle Mimran MUS Bruno Bertoli CAST Jonathan Zaccaï, Golshifteh Farahani, Billey Demirtas, Mylène Demongeot (Geneviève), Jane Birkin, Feyyaz Duman, Hiner Saleem

ELLE S’EN VA (2013) DIR Emmanuelle Bercot PROD Olivier Delbosc, Marc Missonnier SCR Emmanuelle Bercot, Jérôme Tonnerre CAM Guillaume Schiffman ED Julien Leloup CAST Catherine Deneuve, Némo Schiffman, Gérard Garouste, Camille, Mylène Demongeot (Fanfan), Hafsia Herzi

CAMPING 3 (2016) DIR Fabien Onteniente PROD Patrick Godeau, Jérôme Seydoux SCR Fabien Onteniente, Franck Dubosc (adaptatie van Fabien Onteniente, Franck Dubosc) CAM Pierric Gantelmi d’Ille ED Elisa Aboulker, Bruno Safar, Sandro Lavezzi MUS Jean-Yves d’Angelo, Maxime Desprez, Michaël Tordjman CAST Franck Dubosc, Claude Brasseur, Mylène Demongeot (Laurette Pic), Antoine Dulery, Michèle Laroque, Gérard Jugnot

SAGE FEMME (2017) DIR – SCR Martin Provost PROD Olivier Delbosc CAM Yves Cape ED Albertine Lastera MUS Grégoire Hetzel CAST Catherine Frot, Catherine Deneuve, Olivier Gourmet, Quentin Dolmaire, Mylène Demongeot (Rolande), Pauline Etienne, Pauline Parigot

TV-FILMS

DOUZE HEURES POUR MOURIR (1978) DIR Adber Isker TELEPLAY Jacques Jacquine CAST Féodor Atkine, Claude Brosset, Gérard Darmon, Jacques Dacqmine, Marina Vlady, Mylène Demongeot (Germaine)

BIG MAN: POLIZZA DROGA (1988) DIR Steno PROD Mario Cecchi Gori, Vittorio Cecchi Gori TELEPLAY Steno, Carlo Pedersoli [Bud Spencer], Lucio De Caro CAM Silvano Ippoliti ED Raimondo Crociani MUS Guido De Angelis, Maurizio De Angelis, Karel Svoboda CAST Bud Spencer, Denis Karvil, Raymond Pellegrin, Armand Meffre, Mylène Demongeot (Fernande)

BIG MAN: LA FANCIULLA CHE RIDE (1988) DIR Steno PROD Mario Cecchi Gori, Vittorio Cecchi Gori TELEPLAY Steno, Carlo Pedersoli [Bud Spencer], Lucio De Caro CAM Silvano Ippoliti ED Raimondo Crociani MUS Guido De Angelis, Maurizio De Angelis, Karel Svoboda CAST Bud Spencer, Raimund Harmstorf, Denis Karvil, Jacques Sernas, Mario Pilar, Mylène Demongeot (Fernande)

BIG MAN: DIVA (1988) DIR Steno PROD Nicolas Traube TELEPLAY Steno, Carlo Pedersoli [Bud Spencer], Simon Michael, Ottavio Jemma (verhaal van Steno, Lucio De Caro) CAM Silvano Ippoliti ED Nicole Sauner MUS Guido De Angelis, Maurizio De Angelis, Karel Svoboda CAST Bud Spencer, Ursula Andress, Denis Karvil, Paul Guers, Michel Albertini, Jean Boissery, Mylène Demongeot (Fernande)

BIG MAN: BOOMERANG (1988) DIR Steno PROD Mario Cecchi Gori, Vittorio Cecchi Gori TELEPLAY Steno, Carlo Perdersoli [Bud Spencer], Lucio De Caro CAM Silvano Ippoliti ED Raimondo Crociani MUS Guido De Angelis, Maurizio De Angelis, Karel Svoboda CAST Bud Spencer, Denis Karvil, Raymond Pellegrin, John Steiner, Isabel Russinova, Natalino Libralesso, Mylène Demongeot (Fernande)

BIG MAN: 395 DOLLARI L’ONCIA (1988) DIR Steno EXEC PROD Ghaspard de Chavagnac TELEPLAY Steno, Carlo Perdersoli [Bud Spencer], Lucio De Caro, Simon Michael (verhaal van Steno, Lucio De Caro) CAM Silvano Ippoliti ED Nicole Sauner MUS Guido De Angelis, Maurizio De Angelis, Karel Svoboda CAST Bud Spencer, Michel Constantin, Denis Karvil, Pascale Roberts, Venantino Venantini, Mylène Demongeot (Fernande)

BIG MAN: POLIZZA INFERNO (1988) DIR Maurizio Ponzi PROD Mario Cecchi Gori, Vittorio Cecchi Gori TELEPLAY Enrico Vanzina (verhaal van Steno, Carlo Pedersoli [Bud Spencer], Lucio De Caro) CAM Silvano Ippoliti ED Raimondo Crociani MUS Guido De Angelis, Maurizio De Angelis, Karel Svoboda CAST Bud Spencer, Denis Karvil, Hartmut Becker, Josef Fröhlich, Claus Ringer, Robert Sommer, Mylène Demongeot (Fernande)

THE MAN WHO LIVED AT THE RITZ (1989) DIR Desmond Davis PROD Frank Agrama, Riccardo Tozzi, Henri Spade TELEPLAY Gordon Cotler (boek, A.E. Hotchner) CAST Joss Ackland, Sophie Barjac, Geoffrey Bateman, Leslie Caron, Nathalie Cerda, Marc Dejonge, Mylène Demongeot (Madame Rochaise), Donald Douglas

VACANCES AU PURGATOIRE (1992) DIR Marc Simenon PROD John Simenon, Serge Korber TELEPLAY Valentine Albin CAM Jean Jacques Guyard ED Alain Bayet MUS Hervé Lavandier, Ramon Pipin CAST Marie-Anne Chazel, Bunny Godillot, Michel Pilorgé, Louba Guertchikoff, Mylène Demongeot (Mathilde), Thierry de Peretti

LA TÊTE HAUTE (2005) DIR Gérard Jourd’hui PROD Gaëlle Girre TELEPLAY (boek, Georges Simenon) CAM Dominique Bouilleret ED Pascal Latil, Anna Ruiz CAST Eddy Mitchell, Anna Galiena, Ticky Holgado, Mylène Demongeot (La Tine), Cris Campion, Nathalie Courval, Ginette Garcin

LE FANTÔME DU LAC (2007) DIR Philippe Niang PROD Patrick Moine, Gaspard de Chavagnac TELEPLAY Philippe Niang, Patrick Moine CAM Philippe Guilbert ED Marie Dominique Danjou MUS Eric Chevalier CAST Bernard Yerlès, Linda Hardy, Jean-Louis Foulquier, Claude Girard, Olivia Brunaux, Mylène Demongeot (Louise Perreau)

LA BALLADE DE LUCIE (2013) DIR – TELEPLAY Sandrine Ray PROD Alain Pancrazi, Odile McDonald CAM Olivier Cocaul MUS Renaud Barbier CAST Sandrine Bonnaire, Mylène Demongeot (Moeder), Nicolas Gob, Zacharie Chasseriaud, Antoine Rodet, Jean-Pierre Lorit, Manuel Blanc

LES MAUVAISES TÊTES (2013) DIR Pierre Isoard TELEPLAY Pierre Isoard, Lorène Delannoy, Anne Rambach, Marine Rambach CAM Willy Stassen ED Régine Leclerc MUS Damien Salançon CAST Daniel Prévost, Camélia Jordana, Mylène Demongeot (Virginie), Luce Mouchel, Anne Loiret, Benjamin Egner, Benjamin Wangermee

DES ROSES EN HIVER (2014) DIR Lorenzo Gabriele PROD Sylvette Frydman, Jean-François Lepetit TELEPLAY Anne Valton, Luc Jabon, Lorenzo Gabriele CAM Stéphane Cami ED Jean-Daniel Fernandez-Qundez MUS Thierry Malet CAST Mylène Demongeot (Madeleine), Jean-Pierre Marielle, Léa Drucker, François Vincentelli, Aurélien Wiik, Laurent Bateau, Stéphane Metzger

3 MARRIAGES ET UN COUP DE FOUDRE (2016) DIR Gilles de Maistre PROD Nimrod Shanit TELEPLAY Yaël Berdugo, Béatrice Fournera CAST Samir Boitard, Nicolas Carpentier, Mylène Demongeot (Mamita), Laetitia Loreni, Héléna Noguerra, Elisa Tovati