Veerle Baetens en regisseur Edouard Bergeon: avant-première van “Au nom de la terre” tijdens het FFO

Met “Au nom de la terre” is wel een heel bijzondere Franse film op komst. Guillaume Canet en Veerle Baetens spelen de hoofdrollen, en Canet zei onlangs in een interview dat hij in ‘tal van belangrijke films heeft gespeeld zoals “L’amour est une fête” (2018) van Cédric Anger, “Le grand bain” (2018) van Gilles Lelouche, “La belle époque” (2019) van Nicolas Bedos… ‘en ik heb ook “Au nom de la terre” gedraaid, onder regie van Edouard Bergeon, zonder twijfel de mooiste film uit mijn carrière.’ Sans doute le plus beau film de ma carrière.

Voilà, het is eruit. In dit empatisch en beklijvend drama spelen Guillaume Canet en Veerle Baetens een echtpaar, een landbouwerskoppel, dat bergen werk verzet om hun boerderij draaiende te houden. Edouard Bergeon heeft in zijn ijzersterke debuutfilm deels zijn eigen familiehistoriek verweven; “Au nom de la terre” is dan ook een film om sterk in de gaten te houden.

Bij ons komt “Au nom de la terre” in de zalen vanaf 9 oktober. De trailer kan je alvast hier bekijken. Tijdens het Filmfestival had ik gesprekken met Edouard Bergeon en Veerle Baetens. Beide interviews zullen hier spoedig verschijnen.

De volgende foto’s geven een impressie van hun hartelijke ontvangst op de rode loper in Kinepolis Oostende waar ze op zondag 8 september tijdens het Filmfestival hun film persoonlijk kwamen voorstellen voor het talrijk opgekomen publiek.

Veerle Baetens en Edouard Bergeon bij hun aankomst op de rode loper te Oostende | Leo/Film Talk
Edouard Bergeon met Veerle Baetens | Leo/Film Talk
Edouard Bergeon die zelf een selfie neemt met Veerle Baetens | Leo/Film Talk
Lynn Van Royen, Master van het Filmfestival, met Veerle Baetens en Edouard Bergeon op de rode loper | Leo/Film Talk
Lynn Van Royen, Veerle Baetens, Edouard Bergeon | Leo/Film Talk