“Rosetta” twintig jaar later: reünie met de Dardennes, Émilie Dequenne en Fabrizio Rongione

Twintig jaar geleden wonnen de broers Jean-Pierre en Luc Dardenne de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes met hun vierde speelfilm “Rosetta,” terwijl hoofdactrice Émilie Dequenne de prijs voor Beste Actrice mee naar huis nam. Sindsdien hebben ze met z’n allen, vooral in de Franstalige filmwereld, een uiterst succesvolle carrière opgebouwd en na twee decennia hebben ze nog steeds de wind in de zeilen.

Om het jubileum van “Rosetta” te vieren, heeft het Brussels International Film Festival hen herenigd in de Brusselse Palace om een screening van “Rosetta” te introduceren, samen met acteur Fabrizio Rongione. Ze blikten terug op die glorieuze festivalavond in Cannes, haalden herinneringen op over hun samenwerking bij het maken van de film, en ze beklemtoonden het belang en de impact die “Rosetta” had op het verdere verloop van hun carrière.

Hier zijn enkele foto’s van het evenement—de rode loper gevolgd door de Q&A in de zaal—met de Franse audio van hun geanimeerde introductie onderaan deze post.

Jean-Pierre Dardenne en Fabrizio Rongione | Leo/Film Talk
Fabrizio Rongione en Émilie Dequenne | Leo/Film Talk
Émilie Dequenne en Luc Dardenne | Leo/Film Talk
Émilie Dequenne, Fabrizio Rongione, Jean-Pierre Dardenne en Luc Dardenne tijdens de Q&A in de Brusselse Palace | Leo/Film Talk

Brussels International Film Festival, Brussel
22 juni 2019

De Franstalige audio van hun Q&A: